Gå till innehåll
Hallsberg / Näringsliv

Klara Bårman och Mathias Nilsson hos Coop är redo för nya utmaningar. Foto: Anders Björk

Nytt med näthandel hos ICA Allé och snart även hos Coop

Publicerad: 24 February 2021 17:03

I måndags startade näthandel hos ICA Allé och kommande måndag drar den också igång hos Coop på Trädgårdsgatan. - Vi har numer en av de billigaste butikerna i hela Närke, säger anställde Mattias Nilsson.

​Det går inte att säga att butikerna i Hallsberg är etta på bollen. ICA i Pålsboda startade sin webbhandel i början av året och blev därmed först i kommunen. I Kumla startade ICA Profilen näthandel redan 2016 och ICA Maxi under 2018.

Inte näthandel i båda butiker

Men nu händer det grejer även i Hallsberg.

För i veckan startade näthandeln hos ICA Allé och kommande vecka hos Coop på Trädgårdsgatan. Butikschefen Robert Boo är på semester vid undertecknads besök, men hans arbetskamrat Mathias Nilsson bekräftar nyheten.

- Från måndag nästa vecka kan kunder beställa varor hos oss och med start onsdag kan de komma och hämta varorna. En plockavgift på 39 kronor tillkommer, men det är samma priser som om man handlat i butiken, säger Mathias.

​Det finns ju två Coop i Hallsberg. Det blir dock “bara” näthandel i ena butiken och inte den som ligger i Handelshuset, som tog över efter Netto. Den butiken heter Coop Vardagshandel och den på Trädgårdsgatan heter Coop.

- Dels är vi en större butik här med en annan kapacitet och en större bredd på varor, sen är ju vi två olika bolag än så länge, de heter Coop Vardagshandel.

Haft bra med kunder under pandemin

De är drygt 15 anställda i denna butik, en av dem är Klara Bårman som kommer bli ansvarig för näthandeln. Men varför har inte näthandeln kommit igång tidigare i Hallsberg, när den som exempel funnits i flera år i Kumla?

- Bra fråga, det handlar väl delvis om att vi inte haft en färdig produkt tidigare. Sen är ju en skillnad att ICA-butikerna är privatägda och Coop är ett företag där man kanske börjat uppifrån med de större affärerna och sen trappat neråt

Hur har det gått för butiken sedan covid-19 startade?

- Otroligt bra faktiskt. Vi har sett en försäljning som har ökat, så det märks att kunderna uppskattar vår butik. Sedan ett drygt år har vi sänkt priserna så vi är nu en av de billigaste butikerna i Närke. Det kan ni jämföra hur mycket ni vill.

“En prisresa som Coop nu gör”

Coop är väl inte direkt kända för att vara billiga sedan tidigare?

- Det är en prisresa som Coop nu gör där vi här i Hallsberg har fått äran att vara en av de första butikerna som har samma priser som de här nya omställda Netto-butikerna som ligger i klass med Willys.

Nu startar ni näthandel alltså, kommer det bli utkörning med?

- Inte i dagsläget, vi vill få igång det här nu i första hand, avslutar Mathias Nilsson.

Annons

hallsberg