05 December 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Makarna som drivit OK/Q8 i nästan 20 år

Camilla och Gunnar Broberg framför butikens spelhörna, som är ny för i år. Foto: Anders BjörkCamilla och Gunnar Broberg framför butikens spelhörna, som är ny för i år. Foto: Anders Björk

Sedan 2002 har makarna Camilla och Gunnar Broberg drivit OK/Q8 i Pålsboda ihop. Att 51:ans väg drogs utanför Pålsboda har betytt ett tapp, men ett plus är att de under året blivit ombud för Svenska Spel och ATG.

Camilla Broberg har jobbat hos, och drivit, OK/Q8 i Pålsboda sedan 2002. Hennes man Gunnar drev OK/Q8 redan innan dess ihop med Magnus Olofsson, men Magnus fick svårt att fortsätta på grund av ryggproblem och då kom Camilla in i bilden.

Fick permittera på grund av covid-19

Camilla kom då från mammaledighet och dessförinnan lång erfarenhet av att jobba inom vården. Fördelningen mellan henne och Gunnar blev att hon tog hand om butiken medan Gunnar skötte verkstaden, och så har det fortsatt.

- Det går bra att jobba ihop med mannen, vi ser inte varandra så mycket på dagarna, säger Camilla.

Och det är bra att ni slipper se varann eller?

- Ja, ha ha. Vi hinner inte slita på varann. Nej, men det är roligt att driva det ihop och vi vet var vi har varandra.

Tidigare under året tvingades man att permittera några ur personalen på grund av covid-19. Men nu är man full styrka igen. Förutom Camilla och Gunnar är de fem anställa på hel eller deltid hos OK/Q8 i Pålsboda. Dessutom finns några som jobbar timmar.

Nya 51:an ett minus

Det är dock inte bara covid-19 som gjort det kämpigt det senaste året.

När väg 51 invigdes för ett år sedan gick sträckan inte genom Pålsboda utan mellan Kvarntorp och Svennevad. Camilla uppskattar att man förlorat 30 procent på grund av “nya vägen”.

- Det kan bli svårt att få igen det tappet, men vi vill gärna få till någon mer skyltning på 51:an om att vi finns om man svänger av. Vi jobbar på att det ska bli bättre kan man säga, fastslår Camilla.

Men spelhörnan ett plus

Macken i Pålsboda erbjuder bland annat verkstad, tvätt, uthyrning av släp, och förnödenheter i butiken såklart. Tidigare under detta år har man även blivit ombud för Svenska Spel och ATG och byggt ut med en spelhörna i butiken.

Ytan där spelhörnan numer finns var tidigare ett fikarum för personalen. Fikarummet har fått flytta sig så att spelsugna kunder nu kan ta plats. Det fanns tidigare spelombud i Pålsboda i den kiosk som brann ner i augusti 2019 i centrum.

- Vi hade ett muntligt avtal klart med Svenska Spel och ATG redan innan kiosken brann. Men sen när det hände fick vi skynda på extra för att få igång det här hos oss och det har tagits emot väldigt positivt, avslutar Camilla Broberg.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-11-17 18:26
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.