28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Byggrusch råder i Svennevad

Det här vid Svennevads by, det nu byggs.Det här vid Svennevads by, det nu byggs.

Det råder något av en byggboom i byn Svennevad. Det har byggts en del de senaste åren. Två hus står i princip klara för inflyttning och fem bygglov till finns.

Det råder något av en byggboom i byn Svennevad. Det har byggts en del de senaste åren. Två hus står i princip klara för inflyttning och fem bygglov till finns.

Det är framför allt i området som kallas Svennevads by det byggs, man kan säga lite nedanför kyrkan. Där finns de två hus som precis ska tas i bruk och de andra tomterna där det nu ska byggas.

– Vi har beviljat starttillstånd för alla fem byggloven. Det rör sig om fyra enfamiljshus och ett parhus, säger Josefin Jacobsson på den gemensamma bygglovsavdelningen för Kumla och Hallsbergs kommuner.

Ett startbesked innebär att man får börja bygga och att alla krav inför byggnationen är uppfyllda. När huset står på plats blir det ett nytt startbesked för att ta huset i drift.

Även om många Svennevadsbor inte uppskattar det faktum att den nya riksväg 51 inte drogs förbi orten utan fortfarande går igenom orten med tung trafik är det sannolikt så att den nya vägen och kortare pendlingstid exempelvis till Örebro lockar folk att bosätta sig lantligt i Svennevad.

– Vi tror det, säger Josefin Jacobsson.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-24 12:03
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.