Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Sökes: ledig lokal för fritidsgård i Pålsboda

Hallsbergs kommun letar med ljus och lykta efter en lämplig lokal för en fritidsgård i Pålsboda. Men en sådan lyser med sin frånvaro.

- Vi är verkligen öppna för förslag, säger Anna Björkman, fritidskonsulent på kommunen.

Men lokalen måste passa för en ungdomsverksamhet.

- Att det är lättillgänglig för ungdomar att ta sig till och så, men vi tar gärna emot förslag, fortsätter Anna Björkman.

Kommunen har kämpat en tid med frågan, och kollat med aktörer som exempelvis Svenska kyrkan, Pingstkyrkan, idrottsföreningen och Hallbo. Hittills inget napp.

- Men Pingstkyrkan skulle ta upp frågan, så där vi får vi ju se.

Finns önskemål

Behovet av en fritidsgård har aktualiserats av den senaste tidens händelser, där det förekommit oroligheter bland en viss grupp unga.

Samtidigt är det en önskan hos många unga att ha ett ställe att vara på.

-Den här frågan har funnits länge. Det behövs helt enkelt ett ställe där ungdomar kan vara på. Så nu måste alla klutar sättas till så det kommer fram en lokal, säger SIw Lunander, bildningsnämndens ordförande.

Brandsäkerhet

De lokaler som hittills varit på tapeten har inte passat ändamålet.

- Det har kanske inte fungerat med tanke på brandsäkerhet. Eller att det inte varit tillgängligt. Ungdomarna måste ju själva kunna ta sig till och från lokalen, säger Anna Björkman.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-08-24 14:45
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.