Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
23 January 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Blöt avslutning på fotbollsskola

Helt enligt tradition avslutades fotbollsskolan i Pålsboda med vattenkrig. Foto: Henrik ÖstenssonHelt enligt tradition avslutades fotbollsskolan i Pålsboda med vattenkrig. Foto: Henrik Östensson

Fotbollsskola i midsommarveckan, på Pålsboda idrottsplats är tradition. I år deltog 50 barn i åldrarna fem till 12, ett rekord.
– Vi hade kunnat vara fler, men Corona satte stopp vid 50, sade Angelika Rudin Andersson från Pålsboda GOIF.
Det hela avslutades, också traditionsenligt, med vattenkrig.

Det är varma, glada barn i röda tröjor som sitter i skuggan och äter glass. Snart ska den efterlängtade avslutningen, vattenkriget på gräsplanen ta vid, men först får alla diplom.

– Det är verkligen jätteroligt att det blev så många barn, säger Angelica Rudin Andersson.

Hon och ytterligare ett par eldsjälar i föreningens styrelse har jobbat hela veckan med fotbollsskolan.

– Och så har vi våra toppensommarjobbare som varit ledare. Kommunen hjälper till och håller oss med sommarjobbande ungdomar, som vi själva väljer. Det är aktiva ungdomsspelare som får sommarjobba med det här. Det fungerar jätte

Under många år hölls fotbollsskolan i samarbete med fotbollsförbundet och några gånger öven ÖSK, Örebro.

100 kronor

– Men numera kör vi helt i egen regi. Varje barn betalar 100 kronor. Vi vill ha ett lågt pris, för att alla ska kunna vara med, även om det är många barn i en familj, fortsätter Angelika.

Barnen får en fotboll, en fotbollströja, en vattenflaska och så ett diplom.

– Vi håller också med mat, lunch. Frukt sponsras av vår Ica-butik.

För några av barnen brukar fotbollsskolan bli en första inkörsport till fotbollen, men andra bara sr det som en rolig vecka, något man provar.

– Jag tror faktiskt några av ledarna gått fotbollsskola.

Barnen har varit uppdelade i två grupper för yngre barn, och två grupper för lite äldre.

– För de äldre är det regelrätt fotbollsspel som gäller, för de yngre är det mer av boll-lek och skoj.

Efterhand rusar barnen ut och börjar blöta runt med vattenflaskor, vattenpistoler och vattenspridare, lite trevande först, men snart är alla blöta och skriker glatt. Ledarna delttar med minst samma frenesi som barnen, rätt var det är rusar två killar in med en stor tunna full med vatten.

Pålsboda GOIF står för Pålsboda Gymnastik- och idrottsförening.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-06-18 13:37
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.