Gå till innehåll
Hallsberg / Teater
Fyra personer i skogsmiljö, två som står nära varandra, en spelar kontrabas och en kikar bakom ett träd. De uppvisar en blandning av nyfikna och lekfulla uttryck.

Här är gänget som medverkar i föreställningen: Jim Änglykke, Ida Breimo, Tomas Norberg och Daniel Sorange. Saknas på denna bild gör musikern Hilda Dahlberg. Pressfoto: Markus Bottner

Föreställning om rövare
spelas i Vretstorp

Publicerad: 5 July 2024 12:30

På söndag 7 juli blir det musikalisk barnteater för hela slanten i Folkets Park i Vretstorp. Föreställningen är baserad på Astrid Lindgrens novell ”Ingen rövare finns i skogen” och passar hela familjen. Föreställningen är en del av evenemanget Familjedagen som äger rum mellan kl. 13-17.

Föreställningen ”Ingen rövare finns i skogen” besöker 16 orter i Sverige under sommaren, med premiär i Heby Folkets Park imorgon, 6 juli. Den är framtagen av Teater Pegasus Produktion med tre skådespelare och två musiker på scen. Johan Briggert regisserar och föreställningen har nyskriven musik av Kim Nkoubou.

”Ingen rövare finns i skogen” ingick från början i sagosamlingen ”Nils Karlsson-Pyssling” och utgavs för första gången år 1949. Astrid Lindgren gjorde även en dramatisering av sagan för Vår Teater och den har därefter både spelats som teaterpjäs och filmatiserats. En kortfilm med samma namn producerades år 1989 i regi av Göran Carmback och med Per Oscarsson i en av rollerna. Den går bl.a. att se på SF Anytime.

Kärlek och äventyr

”Ingen rövare i skogen” handlar om yngligen Peter som kastas in i en spännande historia med rövare, pärlhalsband och svärd. Han får sällskap i äventyret av dockan Mimmi som plötsligt börjar leva och prata. Tillsammans blir de utmanade av rövarhövdningen Fiolito och måste försvara sig. Men, sker allting på riktigt - eller är det bara i Peters huvud?

 – I Astrid Lindgrens underbara novell ryms allt; kärlek, äventyr, mod och naturligtvis en klurig tvist på slutet, säger Johan Briggert, regissör till föreställningen, via ett pressmeddelande.  

– Astrid är ju en mästare på att fängsla oss med ord och leka med vår fantasi, och just det vill vi ta till vara på i den här föreställningen, som kommer passa hela familjen!

En person med vågigt blont hår iklädd svart skjorta och blå jeans står framför grönt bladverk.

Musikern Hilda Dahlberg medverkar även i föreställningen. Pressfoto: Daniel Sorange

Skådespelare och musiker

I rollen som dockan Mimmi ser vi Ida Breimo som nyligen spelade huvudrollen i annan satsning på Astrid Lindgren, ”Pippi på Cirkus," en föreställning uppsatt av Björn Ulvaeus och Pophouse.

Ida får sällskap på scen av musikalartisten Daniel Sorange som ikläder sig rollen som rövarhövding, medan Jim Änglykke gör rollen som ynglingen Peter. Medverkande musiker på scen är Hilda Dahlberg och Tomas Norberg.

Föreställningen startar kl. 15 och äger rum i Vretstorp Folkets Park. Familjedagen pågår mellan kl. 13-17.

Annons

hallsberg