Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
25 March 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Krockade elskåp i Pålsboda – vårdcentral strömlös

I fredags morse strax efter sju larmades både brandkår och polis ut till Pålsboda, gatan Norra Promenaden. Någon hade, nära vårdcentralen, kört på ett elskåp. Föraren skadades inte vid olyckan. Det gjorde däremot skåpet. Olyckan fick till följd att Pålsboda vårdcentral blev strömlös under flera timmar. Det det gjorde att man inte kunde ta emot vare sig telefonsamtal eller patienter. Man fick hålla stängt. Nu ska dock verksamheten vara igång.

– Vi möttes av strömavbrottet när vi kom hit i morse, det kom snabbt elektriker på plats, men det tog ändå en stund att reparera det trasiga elskåpet. Nu är dock strömmen tillbaka och alla våra nödvändiga system igång igen, så vi hoppas kunna vara igång som vanligt snart.

Exakt hur olyckan gick till är inte klart. Men polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik. En man i 55-årsåldern är misstänkt, föraren. Det är 30 på sträckan där elskåpet finns.

Vårdcentraler är numera beroende av datasystem både för att kunna utföra själva vården och kunna ta emot telefonsamtal. Det går helt enkelt inte att hålla öppet utan ström.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-03-03 8:14
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla