09 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

"En riktig soppa" är succéblandning

Louise Österlund och Jonatan Niklasson skådespelar i farsen. Foto: Per LarssonLouise Österlund och Jonatan Niklasson skådespelar i farsen. Foto: Per Larsson

Nu har Teater Hallsbergs sommarfars hunnit gå varm och nästan alla föreställningar är avklarade. Sydnärkenytt tittade förbi under onsdagen då man i strålande vackert sommarväder framförde ”En riktig soppa” för en fullsatt läktare.

Premiären för ”En riktig soppa”, skriven av Micke Andersson och iscensatt av Rod Cansby, var den 12 juli. Sedan dess har Teater Hallsberg spelat järnet på Hallsbergs hembygdsgårds utescen.
Nu är det bara två ynka föreställningar kvar.

– Det har gått riktigt bra, det måste jag väl ändå säga! kommenterar regissör Rod Cansby.

Ger tummen upp

Responsen från publiken har varit mycket positiv, till Teater Hallsbergs stora glädje. 

– Farsen var jätterolig och tiden gick fort. Vill verkligen rekommendera andra att se den, säger besökaren Birgitta Johansson.

Beröm får man även från branschvänner, så som Gunilla Pihlblad från Lekebergs Revysällskap:

– Det var mycket bra! Rekommenderar alla att se denna fars som utan tvekan är Närkes bästa denna sommar.

Det tog stopp

Rod berättar att farsen har lockat en stadig publik och vädret har hållit sig i skinnet. Ett missöde uppstod under föreställningarnas gång, men det hade inte att göra med uppsättningen i sig.

– Vi fick stopp i avloppet på toaletterna. Det var inte så kul, det gick inte att använda dom och det drabbade publiken också, suckar Rod.

Problemet ska nu vara avhjälpt och publiken behöver inte oroa sig för att bli nödiga.

Rullade på galant

Under onsdagens föreställning märktes det att skådespelarna hunnit bli rejält varma i kläderna (rent arbetsmässigt alltså, inte på grund av den plötsliga sommarhettan) och replikerna satt som ett smäck.

Publiken fnissade glatt åt både det ena och det andra skämtet, så som sig bör, och man får lov att säga att den första akten verkligen gick snabbt.

Bara två kvar

De sista två föreställningarna av ”En riktig soppa” spelas idag, fredag 26 juli k. 18, och imorgon lördag 27 juli kl. 19.

Möjlighet att köpa fika finns i pausen. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-07-26 14:07
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.