Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
03 February 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Amanda öppnar eget gym i Hallsberg till helgen

Amanda Hagsten öppnar till helgen Amandas Gymstudio i Hallsberg. Foto: Anders BjörkAmanda Hagsten öppnar till helgen Amandas Gymstudio i Hallsberg. Foto: Anders Björk

Till helgen öppnar ett nytt gym i Hallsberg. Det är Amanda Hagsten som ska kombinera heltidsjobb med att driva Amandas Gymstudio i lokaler som tillhör HEAB Entreprenad.

Amanda Hagsten är 23 år och jobbar heltid hos Green Cargo. Vid sidan av det öppnar hon nu ett nytt gym där hon själv ska vara på plats efter att jobbdagen hos Gren Cargo är slut. 

Fokus på personlig träning 

- Jag brinner för träning och tycker att utbudet för gruppträning i Hallsberg kan bli större. Och jag känner även att det inte finns så många personliga tränare här, jag ser en efterfrågan där, säger Amanda.

Lokalen hon öppnar sitt gym i tillhör HEAB och ligger bredvid järnvägen på gatan Östra Promenaden. Amanda har renoverat lokalen, men en del jobb återstår innan premiären på lördag.

Amanda påtalar att det blir mycket fokus på fria vikter och om man gillar gruppträning så ska en stor variation erbjudas. Lokalen är ganska liten, runt 150 kvadrat, men känns personlig. 

- Och helt klart är det ju inte än. Vi håller på för fullt för att få det klart till helgen. Ikväll ska vi sätta upp alla saker som ska upp på väggarna, fastslår Amanda.

“Känns bara som ett nöje”

Hur känns det inför starten?

- Väldigt kul, men även lite pirrigt. Jag har en bakgrund att jobba inom träning, men har inte jobbat med det nu på över ett år. Jag känner mig väldigt taggad att komma igång, jag brinner för att coacha andra inom träning. 

Det lär bli mycket jobb för Amanda Hagsten. Efter att arbetsdagen hos Green Cargo är över vid klockan 16 så ska hon måndag till torsdag åka till Amandas Gymstudio och vara där till klockan 20 på kvällarna är tanken.

- Det blir mycket jobb, men det känns bara bra. Att öppna det här känns bara som ett nöje och inte som ett jobb, avslutar Amanda Hagsten.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-01-24 15:43
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla