Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
22 April 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Ännu en katalysatorstöld i Askersund

Natten mellan den åttonde- och nionde februari tog någon en katalysator på en bil parkerat på en parkering i anslutning till en bostad på Stöökgatan. Vittnen har sett två maskerade personer vid bilen.

Bilen varen Toyota Prius, en av de modeller som är svårast drabbad av katalysatorstölder. Helt enkelt för att katalysatorn är eftertraktad.

Vittnen observerade två personer som vederbörande upplever som maskerade, man såg bara ögonen. Händelseförloppet gick mycket fort, ett par minuter. Efter förrättat värv drog personerna från platsen i en modernare Audi av sportig modell, allt enligt vittnet.

Det råd bland annat försäkringsbolag ger är att försöka parkera bilen så synligt som möjligt, ljust, där folk rör sig och använda billarm. Det kan gå även när man lyfter bilen för att stjäla katalysatorn.

Som vi tidigare skrivit har katalysatorstölderna ökat med flera hundra procent sedan förra året.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-02-11 8:11
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.