Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
27 September 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Nu ska Hallsbergs seniorer få (h)järnkoll

Ingela Hagenfors, Tomas Hagenfors och Christer Einarsson och från SPF Seniorerna Hallsberg kom tvåa i Hjärnkoll riksfinalen. Nu tar de hem frågesporten till Hallsberg. Privat bild.Ingela Hagenfors, Tomas Hagenfors och Christer Einarsson och från SPF Seniorerna Hallsberg kom tvåa i Hjärnkoll riksfinalen. Nu tar de hem frågesporten till Hallsberg. Privat bild.

I morgon torsdag börjar en ny studiecirkel i Hallsberg. Det är pensionärsorganisationen SPF-Seniorerna som drar igång något man kallar Hjärnkoll. Frågesport för att hålla intellektet i trim.

Studiecirkelträffarna var annan vecka kommer bestå av frågesport där man tävlar i tremannalag. 

– Det är alla möjliga frågor, Aktuellt, sport, politik, geografi och historia. Det hela har flera syften. Social samvaro är givetvis viktigt, det är även att motionera intellektet, hjärnan, men självklart handlar det också om tävlande, menar Tomas Hagenfors, vice ordförande i SPF- Seniorerna Hallsberg.

Studiecirkelform

Hjärnkoll är ett välkänt fenomen inom SPF. Men man har inte haft aktiviteten i Hallsberg. Orsaken till att det nu blir av är att det visade sig att några Hallsbergs seniorer visade sig ha hjärnkoll.

– Ja. Trots att vi inte haft aktiviteten här, och inte hade något färdigt lag, blev vi i Hallsberg tillfrågade om att vara med i den årliga distriktstävling i Hjärnkoll SPF håller i Örebro. Det gick bra. Vi vann distriktsfinalen. 

Därmed fick Hallsbergslaget på tre personer åka på SPF-Seniorerna stora riksfinal i Hjärnkoll. Även där gick det bra.

– Vi häll inte riktigt hela vägen fram utan kom två. Men det gav mersmak. tävlingen var mycket trevlig och vi beslöt oss att försöka locka fler att vara med,  även i Hallsberg, fortsätter Hagenfors.

– Första tillfället är i morgon, mellan klockan 14.00 och 16.00. Sedan kör vi var annan torsdag. Lokalen är Vuxenskolans lokal på Storgatan i Hallsberg, avslutar Tomas Hagenfors.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-01-18 15:00
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla