Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
28 July 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Knivrånade unga i Pålsboda på märkeskläder – döms till två års fängelse

En 22-åring döms till två års fängelse för att ha hotat unga personer med kniv och förmått dem att lämna ifrån sig dyra märkeskläder. Han döms också för att ha misshandlat och hotat flera ungdomar.
Det här inträffade under tre dagar i början av april i år, i Pålsboda.


Förutom fängelsestraffet ska 22-åringen också betala skadestånd till dem han hotat och misshandlat. Totalt handlar det om skadestånd på 102 000 kronor till åtta olika ungdomar.

Den 4 april gick 22-åringen fram till en 13-årig pojke och sa åt honom att lämna över en märkeströja och en mössa. Det här hände vid Folkaboskolan i Pålsboda. När 13-åringen vägrade tog 22-åringen upp en kniv och hotade den unge pojken. Han sa också till 13-åringen att inte berätta för någon och inte heller göra en polisanmälan, då skulle han få en kniv i sig.

Försökte råna igen

Samma dag, den 4 april, försökte 22-åringen att förmå en yngling att lämna från sig en dyrbar väst Det hände också på Folkaboskolan i Pålsboda. Men stöldförsöket avbröts när andra personer grep in.

Dagen efter, den 5 april, var 22-åringen igång igen; den här gången på Norra Storgatan i Pålsboda. Nu gick han fram till en 13-åring och sa till honom att lämna över en dyrbar mössa. Ännu en gång tog han fram sin kniv och hotade till sig mössan. Och även denna gång hotade 22-åringen att ha ihjäl ynglingen om denne berättade vad som inträffat för polisen eller någon annan.

Den 6 april var 22-åringen i farten igen med sina brottsliga handlingar. Han var tillbaka på Folkaboskolan i Pålsboda och gav sig på en yngling som han misshandlade genom att utdela fem knytnävsslag i ansiktet. Sedan drog han fram en kniv och hotade flera andra ungdomar som fanns på platsen. Han sprang också efter ungdomarna med dragen kniv.

Den 22-årige mannen döms för två rån, ett försök till rån, misshandel, övergrepp i rättssak vid två tillfällen. Han döms också för ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Sedan den 7 april har 22-åringen suttit häktad, och han ska sitta kvar i häktet tills domen vinner laga kraft.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-06-17 14:59
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.