28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Över 100 barn från Hallsberg på kollo

45 barn är på plats denna vecka. Dagarna fylls av aktiviteter och avslutas på fredag med grillkväll. Foto: Anders Björk45 barn är på plats denna vecka. Dagarna fylls av aktiviteter och avslutas på fredag med grillkväll. Foto: Anders Björk

Sedan 2005 har sommarkollot i Motorp anordnats för barn från Hallsbergs kommun. 135 barn mellan årskurs 4-6 deltar på årets kollo som är uppdelat på tre veckor. Vecka 25-27.

Första kollot i Motorp arrangerades 1995. Därefter har varje år barn inom Hallsbergs kommun fått tillbringa en vecka i den rofyllda omgivningen med jämnåriga. Vid undertecknads besök är kollot inne på andra veckan av tre.

En billig peng tack vare stöttande

- Första veckan är det barn från årskurs sex här. Den här veckan och nästa är det barn från årskurs fyra och fem, berättar Anna Björkman, fritidskonsulent hos Hallsbergs kommun.

Det är kommunen som håller i kollot ihop med Röda Korset och Lions. Tack vare deras stöd så behöver barnen "bara" betala 150 kr för en vecka. De kommer kl 9 varje dag och hämtas kl 15. Skjuts dit och hem ordnas via buss.

- Sista dagen på kollot har vi en grillkväll och då är även föräldrar och syskon välkomna. Då är vi här till kl 20 ungefär, fastslår Anna.

Vad betyder det här för barnen?

- Jag tror att det är jätteviktigt för många och en vecka under sommaren som de ser fram emot. Att få träffa sina kompisar och även få chansen att träffa nya kompisar, avslutar Anna Björkman.

Hugo blev utan fisk

Självklart anordnas det aktikviteter på kollot med, mestadels utomhus. Fiske, bad, paddla kanot, spela fotboll, kubb och pyssla hör till sakerna. Och när det regnade mycket en dag passade man på att vara inne och se film ihop.

Frida Föckelkärr och Hugo Jansson från Pålsboda är två av deltagarna.

- Idag har vi varit och fiskat. Jag fick ingen fisk, men fick en buske på kroken, säger Hugo Jansson som åker hit från Pålsboda. 

Strax efter att Hugo informerat om detta kommer bussen för att köra hem kollodeltagarna. Vissa hoppar på direkt och andra dröjer sig kvar. Två dagar i Motorp återstår för deras del. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-06-28 11:58
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.