Logotyp Sydnärkenytt
02 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Blandade känslor i Qatar

Nu är jag hemma efter en vecka i Qatar. Det var en upplevelse och jag är glad att jag fick chansen att åka dit även om resultatet inte blev som jag hade tänkt mig.

Tävlingen var väldigt annorlunda mot ett vanligt VM. När vi kom fram till banan som var uppbyggd brevid moto GP banan i Losail stod min hoj och alla mina reservdelar i en låda som vi skickade ungefär en vecka innan tävlingen. Depån var annorlunda mot en vanlig crossdepå. Vanligtvis är det fullt av stora bussar och lastbilar med tält men nu fick alla förare stå i ett slags garage, jag antar att det är där som moto GP parkerar sina motorcyklar under tävling för det var precis brevid en lång raksträcka på moto GP banan.

På ett VM kommer det vanligtvis mellan 20-40 tusen i publik men nu var det bara några få hundra. Det ryktades om att det var en sheik som hade köpt upp tävlingen för att ha det som en tillställning för sina nära och kära, jag vet dock inte om det är sant.

Vi körde på eftermiddagen/ kvällen med belysning på banan vilket jag bara har gjort ett fåtal gånger tidigare. Jag brukar tycka att det är svårt med tajming i hopp osv. när jag kör med belysning men nu var det så bra lampor så det var inget som störde min körning alls.

I första starten var jag tvåa in i första sväng men jag sladdade omkull ut ur svängen och kom iväg helt sist. De hade vattnat banan alldeles för mycket och jag hade svårt att få upp tempot och kom bara upp till 17:e plats. I andra heatet gjorde jag en dålig start och låg runt 10:e platsen hela heatet. Kom i mål som 10:a och jag var väldigt besviken för jag kände att jag hade mycket mer att ge. Det blev en total 13:e plats och den ska jag förbättra i Italien 13:e april då det är dags för andra deltävlingen.

Efter tävlingen stannade vi kvar några dagar och hade semester. Vi åkte bl.a. till ett coolt shoppingcenter som var uppbyggt som Venedig. Det var inomhus med en kanal där de körde gondoler och taket såg ut som en himmel. Väggarna såg ut som hus och det påminnde verkligen om Venedig, det var riktigt mysigt. Därinne fanns även ett tivoli, gokart, paintball och mycket mer.

Sista dagen fick jag prova att rida på en kamel. Det var ganska häftigt, dom var mycket längre än vad jag trodde att dom skulle vara.

Folket som bodde där var klädda i skynken. Männen hade vita skynken och lite olika grejer på huvudet, de flesta hade vit-rödrutig sjal. Kvinnorna var klädda i svart, en del täckte bara håret, en del visade ögonen och vissa täckte hela ansiktet.

Nu ska jag vara hemma i ungefär en vecka sedan åker jag till Spanien och ska träna där några veckor innan nästa VM.

Jag hade några bilder som jag försökte ladda upp här men det funkade tyvärr inte.

Hade bra!

2014-03-06 16:09
Kommentera
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.