Logotyp Sydnärkenytt
02 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Bra avslut på USA-säsongen

I söndags avgjordes den sista deltävlingen i WMX Triple Crown i Southwick, Massachusetts. Helgen började inte så bra då vårt andra plan blev inställt på grund av storm så vi fick tillbringa hela torsdagsnatten på Charlottes flygplats. Totalt tog det oss 23 timmar att komma till hotellet, så lång tid tar det vanligtvis att komma hem till Kumla.

Banan i Southwick är en av mina absoluta favoritbanor så jag såg verkligen fram emot den här tävlingen. Jag kvalade som trea och sedan blev jag fyra i första heatet efter en OK start men jag var inte helt nöjd med min prestation då jag blev trött i slutet av heatet.

I andra heatet tog jag starten och ledde i ungefär ett och ett halvt varv, det var första gången någonsin som jag ledde ett heat i USA och det var riktigt häftigt.

Precis före start hade det börjat att regna ordentligt så mina glasögon blev kassa direkt och jag var tvungen att kasta dom på tredje varvet tror jag. Det var jobbigt att köra utan och jag fick en hel del sand i ögonen men jag lyckades i alla fall ta en fjärdeplats till.

Två fjärdeplatser gav mig en total tredjeplats vilket resulterade i champagneregn uppe på podiet, det är en grymt härlig känsla!!

Jag är så glad att jag kunde avsluta den amerikanska säsongen med en pallplats och det känns grymt att mina föräldrar och min bror fick vara med och uppleva detta, tråkigt bara att inte min syster Therese kunde vara på plats men hon är ändå ett grymt stöd.

Min racemekaniker Tim och jag efter pallplatsen i Southwick.

2013-07-01 13:23
Lars Litzén
Stort grattis! Trägen vinner!
2013-07-01 16:08
Lars Litzén
Stort grattis! Trägen vinner!
2013-07-01 16:08
Kommentera
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.