Logotyp Sydnärkenytt
02 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Fortsätter att göra framsteg

Hej,

Det går framåt med både hand och knä. Än så länge får jag inte använda min hand så mycket men jag blir mer och mer rörlig i handleden. Nästa vecka ska jag träffa en läkare och göra en ny röntgen och ser det bra ut då hoppas jag att får börja använda handen mer så jag kan styrketräna bättre. Jag jag små framsteg med mitt knä nästan varje träningspass och min sjukgymnast tycker det ser bra ut så det känns bra.

För två helger sedan var det SM i Västerås och jag var där och kollade på bl.a. min bror. Efter den tävlingen skulle min team kompis Natalie från Irland stanna kvar i Sverige i en vecka fram till nästa SM som var förra helgen i Årsunda. Min team boss Benny bjöd då hem mig och min kompis Frida, som också kör SM, att bo hemma hos honom tillsammans med Natalie och hennes moster Jillian under den veckan. Det blev en mycket trevlig vecka i Borås.

Min andra team kompis Josefine var också med under veckan, men hon bor i närheten av Benny så hon bodde hemma. Vi var på Borås djurpark en dag och då fick vi träffa elefanterna på nära håll och det var häftigt, de är riktigt stora. Vi fick också vara med när djurskötarna tränade schimpanser och så fick vi mata några små djur som jag inte kommer ihåg vad dom heter.

Vi åkte till Liseberg en dag och då var vi 12 stycken tror jag. Det var kul och vi åkte alla de värsta åken. Läskigast var nog Atmosfear för jag är väldigt höjdrädd. Jag blundade hela vägen men råkade kolla en gång när vi var ungefär halvvägs och då trodde jag att jag skulle dö så ögonen blev stängda resten av åkturen.

Jag har egentligen aldrig riktigt pratat med en irländare eller engelsman innan så jag har aldrig tänkt på vilken skillnad det är på engelska och amerikanska. Engelsmännen använder sig mer av den engelskan man får lära sig i skolan, vilket jag inte alls är van vid efter att ha bott i USA i två år. Det är inte svårt att förstå vad de säger men de använder andra ord och slang som jag inte är riktigt van vid. Dessutom har de ju en helt annan accent mot amerikanarna så ibland hänger man inte alltid med, men jag tycker inte att det är några större problem.

Hade bra!

2014-09-03 12:35
Petter
Hur går det med handen? Följer det med stort intresse då jag råkat ut för samma sak, men du ligger en dryg månad före mig. Tog också av mitt gips efter 10v, 14e augusti. Upplever att det blir lite bättre varje dag, men aldrig några stora framsteg. Ett steg i taget liksom.
2014-09-11 20:23
Sara Pettersson
Jag har precis blivit friskförklarad i handen och det tog ca 18 veckor. Jag är fortfarande inte helt återställd, har lite ont ibland och jag har inte fått tillbaka min fulla rörlighet men nu får jag använda handen så mycket jag vill tills det gör för ont. Har upplevt precis som du att det blir bättre och bättre hela tiden men att det går långsamt.
2014-09-12 12:36
Petter
Hur går det med handen? Följer det med stort intresse då jag råkat ut för samma sak, men du ligger en dryg månad före mig. Tog också av mitt gips efter 10v, 14e augusti. Upplever att det blir lite bättre varje dag, men aldrig några stora framsteg. Ett steg i taget liksom.
2014-09-11 20:23
Sara Pettersson
Jag har precis blivit friskförklarad i handen och det tog ca 18 veckor. Jag är fortfarande inte helt återställd, har lite ont ibland och jag har inte fått tillbaka min fulla rörlighet men nu får jag använda handen så mycket jag vill tills det gör för ont. Har upplevt precis som du att det blir bättre och bättre hela tiden men att det går långsamt.
2014-09-12 12:36
Kommentera
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.