Logotyp Sydnärkenytt
13 August 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Börjar må bättre

Nu har jag äntligen fått lite klarhet i varför jag har mått dåligt under de senaste månaderna. För ungefär tre veckor sedan träffade jag en ny läkare som gjorde några prover och för några dagar sedan ringde han och berättade att provsvaren visade att jag har twar. Det är en sjukdom som är vanlig bland elitidrottare och det är ungefär samma symptom som vid en förkylning. Jag har fått medicin för det och jag hoppas verkligen att det hjälper. Jag mår lite bättre så jag håller tummarna.

Det känns ganska frustrerande att jag var tvungen att gå runt och vara sjuk i över tre månader innan någon kunde svara på vad som var fel. Men så är det och det är inget att gräva ned sig för, det sägs ju att allt händer av en anledning. Förhoppningsvis kommer jag bli frisk nu så att jag kan börja förbereda mig inför nästa säsong. Jag vet att det kommer bli en lång och tuff väg tillbaka med ett så pass långt uppehåll från både cross och fysisk träning, men jag gillar att utmana mig själv så jag ser bara fram emot det.

Sist jag körde var för ungefär fyra veckor sedan och då blev mitt knä svullet och överansträngt. Jag fick ta det lungt ett tag och nu börjar knäet kännas ganska bra, men jag måste bli lite starkare i benet innan jag kan börja köra ordentligt igen.

Hur de närmaste månaderna ser ut för mig är svårt att svara på. Fokus ligger på att bli frisk, i både knä och från min sjukdom, och jag är osäker på hur lång tid det kommer ta så just nu tar jag en dag i taget. Hur som helst så är jag taggad för att komma tillbaka stark till nästa säsong.

2014-12-20 19:41
Kommentera
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.