Logotyp Sydnärkenytt
27 September 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Jag vill slippa
deras dösnack

Fotbolls-EM med en rad roliga matcher är igång och som tur är kan jag dessutom se dem även om jag inte har betalkanaler. Lyckan skulle vara stor om det inte vore för Glenn Strömberg. Han symboliserar det sämsta bland alla dessa sportkommentatorer som tror att deras tyckanden tillför oss något när vi ser på matchen.

Glenn är som bekant mästare på att alltid veta i efterhand vad som borde gjorts på planen: "Det hade varit bättre om han passat åt andra hållet", typ. Även andra gökar torgför sina djupsinniga analyser under matcherna när allt jag vill göra är att i fred se matchen och dra mina egna slutsatser - om jag nu har några.

Kommentatorerna förstör min upplevelse och det värsta är att det sen länge finns en teknisk lösning för att slippa dösnacket - men TV-bolagen använder den inte. Kommentatorsljudet och  miljöljudet från arenan mixas alltid ihop. Istället skulle ljudkällorna kunna separeras så att man kan välja vad man vill höra.

Jag skulle alltid  bara välja miljöljudet. Tänk hur underbart skönt att få se en spännande match nästan som på plats,  höra tjongandet och publikreaktionerna, med närbilder och repriser. Och helt slippa allt detta pladder à la Glenn.

2016-06-11 23:07
Olddriver
Instämmer! Kommentatorer tror sig själva vara riktiga experter. Förbryllande att man kan dissekera fotbollsmatcher till den milda grad.
2016-06-23 13:32
Olddriver
Instämmer! Kommentatorer tror sig själva vara riktiga experter. Förbryllande att man kan dissekera fotbollsmatcher till den milda grad.
2016-06-23 13:32
Kommentera
Lars Litzéns blogg

Lars Litzén

Kumlanytts redaktör Lars Litzén med 40 år i branschen skriver krönikor om lite av varje, är ibland väldigt arg men fördjupar sig gärna i barndomsminnen.

Inlägg

Guldfisk i potatislandet Så minns jag drottningen Kotten kom tillbaka Ukraina slåss för oss Hyllning till reporter Jansson Se gärna Folkets tjänare Musikanten Nils Lindberg Ryssland ut ur Ukraina Guldgubbar i EM De dog på Idiotanstalten I natt jag drömde… Begravda frågor Min lilla stad Tummen ner i kommunstyrelsen Smittofritt Begränsa flyget i Örebro Dubbat och klart? Värda ett ljus Makadam i svampskogen Jag, en kommunpoet Kommunalare på liv och död Kunde slagit ihjäl mig Skolstatistik försvinner Nej tack, HSB Kommunalråden är tysta Skenheligt av Katarina Hansson Torbjörn mirakelmästaren Måtte ÖSK vinna Quickskandalen som film Sydnärkenytt kammar noll Torbjörn åter mästare SVT avlövar Örebro När Kina lägger sig i Duvslaget trappas upp Bonnier fick svälja NA Bob knäckte mig Med Moberg och Lundell Katten, ett skadedjur Medan skägget växer Till minne av vännen Christer Hemma hos Lill-Babs Horace i klister Amatörer lyfter inte Tårtgeneralen riktigt bra Skrota vinter-OS Filmen om Ted Förbjud kärnvapen Kvinnoupproren visar vägen ETC:s beröringsskräck Torbjörn vann igen Peders begravning The Square, bra men spretig Hammarbys kväll Intervjuad av Sune Leve Lidingöbanan Bör knark legaliseras? Våran president Tack, Dan-Åke Vettlös rivning Min pappa Toni Erdmann - lysande The Lobster, knappast mysig Sista stoppet för Fälldin När slipper jag Glenn? Jag vann duvslaget Varning för Nato-avtal Torbjörns 26:e SM Torbjörn är världsmästare Vem kan man lita på? Carambole över axeln Slutfilmad speedway Ord som försvinner Lätt att glömma Och nu är Pirre död Jag är Charlie DN på gott och ont Bakstöt med Morgan Carambole hos Zorn Bra lag har tur Rätt lag vann Pladder-Glenn tillbaka Vaddå, premiär Cittrorna luftade Lustiga huset i Sotji Världsupprop mot digital övervakning Han slutade ljuga Förtjusande, sa hon Grekisk tragedi Licens för datorer vansinne Jag får spader Falsk som vatten TV-licens för mobilen? När jag föll från granen Fy för vintern! När Isac blev ett barn Min nya bil Jag, en badkruka
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.