Logotyp Sydnärkenytt
27 September 2022
Tipsa: 073-629 83 19

När jag glömde

Har varit ute och rest ett varv i Tyskland, Belgien och Holland och glömt. Inte var jag varit men mina pinaler. Det måste vara åldern eller att jag hade för mycket med mig. Jag lyckades med nöd och näppe rädda mig från fadäserna.

Jag besökte mest olika biljardsalonger under resan. Håller på med ett reportage om de tysta männen som under stark koncentration petar på bollar med sina pinnar. En eftermiddag tog jag tåget till Utrecht i Holland för att träffa en expert, hade bara kameraväska och stativ att kånka på. Lik förbaskat klev jag av tåget i staden Breda för ett tågbyte lätt till sinnes över att inte behöva byta perrong då en tomhet och en iskall rysning for genom kroppen när jag insåg att jag glömt stativet på hatthyllan i tåget jag just lämnat.

En rusning tillbaka, stinsen stod med visselpipan redo, jag viftade och förklarade att jag måste "etwas holen". Stinsen sänkte pipan, jag snubblade in i vagnen och snubblade ut med det dyra stativet, puh!

Några dar senare stod jag på Kölns myllrande Hauptbahnhof, centralstationen, spår tio och väntade på tåget till flygplatsen. Nu hade jag tre väskor att hålla reda på. Det blev för mycket.  Tågen avlöste varandra med  korta intervaller, det gällde att passa på och till slut kom så mitt. Snabbt in med den tyngsta väskan och en på ryggen. Bra plats, bra grejat. Men för helv-te! Den andra väskan, var är den? Åter samma tomhet i mellangärdet.  Jag tittade ut på perrongen, såg ingen väska. Nån har snott den!

Nä, nu upptäckte jag den på en sittplats längre bort på perrongen där jag stått och väntat. Men jag vågade inte lämna tåget som snart skulle gå. Jag skrek åt en man på perrongen: Min väska, där, ge mig den. Mannen tittade misstänksamt, först på mig, sen på väskan. Jag höll emot dörren som nu började stängas och skrek igen, på svenska, min väska! Mannen fattade sitt beslut, tog väskan och stack in den i dörrspringan. Danke, danke!

Resten av resan gick jättebra, jag fick med mig allting hela vägen till Kumla. När jag kom hem upptäckte jag att jag hade glömt mobilen på tåget.

Vad gör man? Det var sent på kvällen men jag försökte få kontakt med SJ som skryter med att ha betjäning på sin Facebooksida ända till midnatt. Skrev några rader men fick inget svar.  Men jag trodde mig räkna ut att mitt tåg hade Hallsberg som slutstation och nog skulle vända som första tåg tidigt nästa morgon. Anlände strax före kl 5, mol allena på stationen - och det stämde. Tåget stod inne, gick och spanade genom fönstren, det måste varit i den vagnen jag la mobilen på ett säte när jag plockade ner väskorna för att gå av.

På perrongen kom konduktörerna gående för den första turen kl 05:14. Jag förklarade läget. Gick in i vagnen och kollade. Ingen mobil. Suck.

Då kommer Kattis, som är tågmästare från Västerås och viftar: Var det den här?!

Hon fick en kram och så var den resan över.

2015-03-04 0:02
Kommentera
Lars Litzéns blogg

Lars Litzén

Kumlanytts redaktör Lars Litzén med 40 år i branschen skriver krönikor om lite av varje, är ibland väldigt arg men fördjupar sig gärna i barndomsminnen.

Inlägg

Guldfisk i potatislandet Så minns jag drottningen Kotten kom tillbaka Ukraina slåss för oss Hyllning till reporter Jansson Se gärna Folkets tjänare Musikanten Nils Lindberg Ryssland ut ur Ukraina Guldgubbar i EM De dog på Idiotanstalten I natt jag drömde… Begravda frågor Min lilla stad Tummen ner i kommunstyrelsen Smittofritt Begränsa flyget i Örebro Dubbat och klart? Värda ett ljus Makadam i svampskogen Jag, en kommunpoet Kommunalare på liv och död Kunde slagit ihjäl mig Skolstatistik försvinner Nej tack, HSB Kommunalråden är tysta Skenheligt av Katarina Hansson Torbjörn mirakelmästaren Måtte ÖSK vinna Quickskandalen som film Sydnärkenytt kammar noll Torbjörn åter mästare SVT avlövar Örebro När Kina lägger sig i Duvslaget trappas upp Bonnier fick svälja NA Bob knäckte mig Med Moberg och Lundell Katten, ett skadedjur Medan skägget växer Till minne av vännen Christer Hemma hos Lill-Babs Horace i klister Amatörer lyfter inte Tårtgeneralen riktigt bra Skrota vinter-OS Filmen om Ted Förbjud kärnvapen Kvinnoupproren visar vägen ETC:s beröringsskräck Torbjörn vann igen Peders begravning The Square, bra men spretig Hammarbys kväll Intervjuad av Sune Leve Lidingöbanan Bör knark legaliseras? Våran president Tack, Dan-Åke Vettlös rivning Min pappa Toni Erdmann - lysande The Lobster, knappast mysig Sista stoppet för Fälldin När slipper jag Glenn? Jag vann duvslaget Varning för Nato-avtal Torbjörns 26:e SM Torbjörn är världsmästare Vem kan man lita på? Carambole över axeln Slutfilmad speedway Ord som försvinner Lätt att glömma Och nu är Pirre död Jag är Charlie DN på gott och ont Bakstöt med Morgan Carambole hos Zorn Bra lag har tur Rätt lag vann Pladder-Glenn tillbaka Vaddå, premiär Cittrorna luftade Lustiga huset i Sotji Världsupprop mot digital övervakning Han slutade ljuga Förtjusande, sa hon Grekisk tragedi Licens för datorer vansinne Jag får spader Falsk som vatten TV-licens för mobilen? När jag föll från granen Fy för vintern! När Isac blev ett barn Min nya bil Jag, en badkruka
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.