Logotyp Sydnärkenytt
15 June 2024
Tipsa: 073-629 83 19

Kulturen hör av sig

I onsdags förmiddag när jag var hos Väntjänsten och berättade lite grann om Kumlanytt och Sydnärkenytt och våra planer att starta en veckotidning så ringde telefonen. Jag hade glömt att stänga av, bad om ursäkt och tog samtalet. Det var från SVT:s Kulturnytt i Stockholm. Hedvig hette kvinnan som undrade om jag vill svara på lite frågor om Sydnärkenytt. Och det är klart man vill. Jag förklarade att jag var på ett möte och att vi kunde höras senare.

Mina åhörare i IFK:s klubbstuga vid IP blev nog lite imponerade när jag berättade om samtalet. Själv var jag lite undrande. Så förbaskat märkvärdigt är det ju ändå inte vad vi håller på med, tänkte jag. Men Hedvig i Stockholm hade förklarat att de hade en serie inslag om tidningarnas framtid och tyckte att vi passade in.

På eftermiddagen dök Claes från Tvärsnytt upp med kamera och mikrofon och skulle utföra intervjun.  Claes är en fantastisk fotograf som på senare år tagit ett stort kliv in i journalistiken. Han hade fått några frågor med sig av Hedvig som han krafsat ner på ett papper.

OK, vi körde igenom frågorna och svaren och det var inte mycket mer med det. Jag vet ju ungefär vad jag tycker: Tidningsmonopol är inte bra, det behövs alternativ och det försöker vi bygga. Vi vill kombinera webben med en veckotidning, delvis för att komma åt det statliga presstödet och få en långsiktig finanisering av vår verksamhet i södra Närke, delvis för att en veckotidning kan vara en bra lösning för att fördjupa berättelser som kan nå även dem som inte trakterar dator.

Senare ringde Hedvig, hon hade nu fått över det inspelade av Claes. Hon tyckte att jag hade varit "förtjusande".

Det har nog aldrig någon sagt till mig förut. Möjligen nån tant när jag låg i vagn och smilade.

På fredag skulle dom visst sända inslaget i Kulturnytt. En förtjusande upplevelse?

2013-11-06 23:59
Kommentera
Lars Litzéns blogg

Lars Litzén

Kumlanytts redaktör Lars Litzén med över 50 år i branschen skriver krönikor om lite av varje, är ibland väldigt arg men fördjupar sig gärna i barndomsminnen.

Inlägg

Willys förskräckliga skylt Urgammalt besök Tiden går i Tived I elektronernas värld Brännskadad koran Trägna vänner Fantastiske Torbjörn! Stormvarning från Kina Godkänd för alla tider Nej till Natofrågor Kungen gör sitt jobb Fantastiske Torbjörn vinner igen När firas omsorgen? Guldfisk i potatislandet Så minns jag drottningen Kotten kom tillbaka Ukraina slåss för oss Hyllning till reporter Jansson Se gärna Folkets tjänare Musikanten Nils Lindberg Ryssland ut ur Ukraina Guldgubbar i EM De dog på Idiotanstalten I natt jag drömde… Begravda frågor Min lilla stad Tummen ner i kommunstyrelsen Smittofritt Begränsa flyget i Örebro Dubbat och klart? Värda ett ljus Makadam i svampskogen Jag, en kommunpoet Kommunalare på liv och död Kunde slagit ihjäl mig Skolstatistik försvinner Nej tack, HSB Kommunalråden är tysta Skenheligt av Katarina Hansson Torbjörn mirakelmästaren Måtte ÖSK vinna Quickskandalen som film Sydnärkenytt kammar noll Torbjörn åter mästare SVT avlövar Örebro När Kina lägger sig i Duvslaget trappas upp Bonnier fick svälja NA Bob knäckte mig Med Moberg och Lundell Katten, ett skadedjur Medan skägget växer Till minne av vännen Christer Hemma hos Lill-Babs Horace i klister Amatörer lyfter inte Tårtgeneralen riktigt bra Skrota vinter-OS Filmen om Ted Förbjud kärnvapen Kvinnoupproren visar vägen ETC:s beröringsskräck Torbjörn vann igen Peders begravning The Square, bra men spretig Hammarbys kväll Intervjuad av Sune Leve Lidingöbanan Bör knark legaliseras? Våran president Tack, Dan-Åke Vettlös rivning Min pappa Toni Erdmann - lysande The Lobster, knappast mysig Sista stoppet för Fälldin När slipper jag Glenn? Jag vann duvslaget Varning för Nato-avtal Torbjörns 26:e SM Torbjörn är världsmästare Vem kan man lita på? Carambole över axeln Slutfilmad speedway Ord som försvinner Lätt att glömma Och nu är Pirre död Jag är Charlie DN på gott och ont Bakstöt med Morgan Carambole hos Zorn Bra lag har tur Rätt lag vann Pladder-Glenn tillbaka Vaddå, premiär Cittrorna luftade Lustiga huset i Sotji Världsupprop mot digital övervakning Han slutade ljuga Förtjusande, sa hon Grekisk tragedi
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla