Logotyp Sydnärkenytt
19 June 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Gym med fin utsikt

Jag har börjat på gym, kan tänka. Jag som alltid tyckt att styrketräning är en så fruktansvärt tråkig sysselsättning. Troligen har jag gamla Kumlahallens pinoredskap i alltför gott minne. Trång inklämd lokal, fyra bastanta väggar utan fönster, svettlukt och en massa stånkanden och stönanden från plågade motionärer.

Men så råkade jag gå på relaxen i nya Djupadalsbadet förra veckan, vilket också innebar fri tillgång till gymmet. Jag kikade förbi och upptäckte stor rymlig lokal med vacker utsikt övre Närkenejden, och inte så mycket folk.

Jag tassade in barfota i badrock och prövade utan större allvar deras nya maskiner. 24 stycken har de, tolv för armarna, tolv för benen .Jag blev mycket förvånad - det var ju riktigt kul det här!

Igår var jag där igen och lyfte skrot. Denna gång iklädd badbyxor, gympaskor och t-shirt. En ung kille körde 5x25 à 75 kg lyft på varje, och hade jag varit i hans ålder hade jag troligen gjort detsamma. Men det var på den tiden när man försökte bevisa något; hur stark man var. Nu körde jag 3x10 med 15-20 kilos vikt, i min egen takt - och njöt av utsikten. När jag cyklade hem efteråt kände jag mig väldans pigg.

Det kommer definitivt bli fler gymrundor i Djupadalsbadet. Varje tisdag eftermiddag. Vi kanske ses där?

2018-01-25 13:26
Kommentera
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.