Logotyp Sydnärkenytt
19 June 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Kampen mot Mr Hyde
är av största vikt

Jag försöker gå ner i vikt. Men jag är som Dr Jekyll och mr Hyde. På morgnarna har jag änglarent samvete och målsättningarna klara: ”Nu ska jag gå ner några hekto till”.

Dagen rullar på som det ska. Men kl 20.00 varje kväll tar autopiloten över. Mr Hyde träder in på banan och viskar i mitt öra hur otroligt hungrig jag egentligen är och hur fruktansvärt gott det skulle vara med en liten smörgås.

I går kväll slog jag alla rekord när det gäller vansinnessuget. Jag hade varit i Alléhallen och simmat och bastat. Säkerligen gått ner ett kilo. Men åter i Kumla råkade jag köra förbi Pizzeria Indigo och jag blev SÅÅÅÅ sugen på pizza.

- Nej! sa Dr Jekyll, då går du upp i vikt.

- Jooo, sa Mr Hyde, din familj är säkert också hungrig och vill nog ha lite pizza de också. En pizza kan ni ju dela på.

Mr Hyde vann dragkampen. Robotaktigt styrde jag in på restaurangen och beställde en Capricciosa. For sedan hem. Men familjen ville inte alls ha pizza. Dottern är ju vegetarian kom jag på och kära hustrun var definitivt inne på den smala vägen. Stackare lilla jag fick äta upp nästan hela pizzan själv. Hustrun klippte dock en slice innan rubbet försvann genom gapet på mig.

Men det var ju bara startknappen. Efter det kom jag på att det fanns ett kakpaket i en hylla i skåpet. Jag smög ut på tå så att inte hustrun skulle märka något. Hon försöker nämligen få mig att gå ner i vikt. Jag fick fatt på paketet, drog fram kakorna och upptäckte till min förfäran att de låg förpackade fyra och fyra i plastfolie. Ååå nej!

Men med en sax klippte jag så försiktigt jag kunde, så att hustrun inte skulle höra prasslet. Helt plötsligt var hela kakpaketet slut. Märkligt! Då kom jag att tänka på hur OTROOOLIGT gott det skulle vara med några ostmackor. Reptilsnabbt fick jag fram bröd ur skafferiet samt smör och osten ur kylen. Jag hann mumsa i mig fyra mackor med mycket smör och ost när hustrun överraskade mig.

- Med vad håller du på med egentligen? sa frugan.

- Öh, ja alltså, öh, var mitt enda svar.

- Varför äter du smörgås vid den här tiden? Då går du ju inte ner i vikt, sa frugan.

- Jamen de är ju så goda, var mitt lakoniska svar.

Nu sitter jag här på morgonen och har just vägt in. Det var inte alls kul att se hur mycket jag gått upp. Men nu har Dr Jekyll trätt in på banan igen. ”Nu ska jag gå ner några hekto i vikt!”

2017-11-04 23:52
Kommentera
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.