Logotyp Sydnärkenytt
17 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Tysta punktinsatser

Jag har redan bokat in nästa gång, det blir i februari. Även om jag tror på kontinuitet och att göra små bra insatser lite varje dag, eller i alla fall ibland, så kan det kanske även vara bra med punktinsatser.

För att förklara lite bättre: För två helger sedan var jag på en tyst retreat. Jag fokuserade min tid på att dels meditera och dels läsa böcker. Och att vara tyst såklart. Kika lite försiktigt på de andra deltagarna och deras tystnader. Meditationen var för att komma i ordning med mina tankar, för att öva min förmåga att distansera mig, acceptans och för att träna min hjärna. Och läsa böcker för att jag verkligen gillar att läsa böcker och oftast inte har tid eller ro att läsa böcker.

Min tanke med denna punktinsats var att öka både meditationen och bokläsandet i livet. Och det fungerade.

I februari är det dags igen, en hel helg med tystnad. För mig fungerar det redan bra, just nu mediterar och läser jag för att jag kom igång med det på retreaten. Och när det kommer till den punkten att tiden blir allt mindre för båda aktiviteterna för att det gått lång tid från den tysta retreaten, så kommer jag bli peppad av nästa hållplats i februari och därför börja implementera aktiviteterna.

Passar ypperligt! Förhoppningsvis blir det inget glapp däremellan och jag kommer både meditera och läsa som attan =)

2014-12-02 22:25
Kommentera
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.