Logotyp Sydnärkenytt
13 August 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Planera vardagslivet lika
mycket som semestern

Fråga, tagen från TV: ”Hur kommer det sig att människor planerar semestern noggrannare än livet?”

Jag känner igen mig. Mycket krut läggs på att planera den där långhelgen, semesterdagarna, eller semesterveckorna. Påskens alla dagar planeras, vem ska man hinna träffa när, när ska det målas ägg, äta påskmiddag, påta i trädgården, ta långa promenader. Tänk om vi med planerade vardagslivet med samma entusiasm och påhittighet.

Kanske skulle man lägga en del av sin lediga tid, säg söndag kväll, till att på samma sätt planera livet i vardagen också. Peta in en konsert, middag, besök till ett närliggande museum, åka till relaxen (Djupadalsbadet rekommenderas!) eller annat som man vanligtvis gör på helgerna. Så får man mer helgkänsla även på vardagen.

Jag anar att jag inte är ensam. Rutinerna i vardagen får tiden att gå alltför snabbt. Känslan blir ”är det fredag nu igen?!” - och det är väl i sig ingen dum känsla - men tog du och jag verkligen tillvara på vardagarna då? Eller passerade de bara obemärkt?

2015-03-24 10:00
Kommentera
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.