Logotyp Sydnärkenytt
17 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Glada tankar igen

Jag har skaffat mig en glad-dagbok. Det är en bok som ska samla glada tankar, idéer som jag gillar, saker som jag skriver ned som får mig att må bättre. Jag skriver när jag känner för det och jag har gjort det i några veckor nu. Helt fantastiskt är det!

I vetenskapen pratas det om att börja uppmärksamma och skriva ned det man är tacksam för ty det ökar välbefinnandet. Vi vet också att man kan välja sina tankar och att det är inte hur man HAR det, det är hur man TAR det som gäller. Att uppmärksamma vad man själv gör bra är ett sätt att skapa starkare självkänsla. Ja, ni hänger säkert med på hur jag tänker och vad som får ingå i min glad-dagbok. Men om det är någon som vill prova, och liksom jag helt enkelt skriva instruktioner för sig själv på första sidan så tänkte jag manuellt copy-pasta in texten. Alltså skriva av den. Såhär står det:

Denna bok kommer bestå av, och innehålla, listor, mina mönster, övningar, saker för att öka välmående, minska stress, kartlägga, arbeta med mig själv.

Denna bok kommer INTE innehålla To-do-listor, saker som borde göras, negativa saker eller annat som leder till missmående eller stress.

Varsågod! Använd gärna dessa instruktioner. Skriv ner nån tanke, idéer eller annat som gör dig glad, bara någon minut varje eller varannan dag. Sedan kan du såklart också göra som jag och köpa en bok som är färgglad och med massa mönster för att verkligen förstärka glad-känslan.

Lycka till till er och till mig!

2013-11-05 20:31
Kommentera
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.