Logotyp Sydnärkenytt
13 August 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Längtar efter korsord

Sommartid är korsordstid. Det har regnat en hel del i maj, det anar jag att de flesta kan vittna om. Idag, onsdag, tåg på väg tillbaka mot Örebro från att hålla en utbildning i Halmstad, då lyser solen. Jag får en känsla av den annalkande sommaren och det är inte många veckor kvar till min semester. Som jag gillar semester! Och som jag längtar efter att få köpa en… eller kanske fem korsordstidningar!

Det är någonting särskilt med korsord. Kanske handlar det om att min mamma och pappa alltid löste tillsammans. Syrran och jag badade, fikade, sprang runt och föräldrarna fanns där, alldeles nära och till hands och samtidigt koncentrerade och i sin egen bubbla, tillsammans.

Kanske handlar det också om att det för mig innebär extrem avkoppling – en stund på filten i solen, eller i soffan en regnig dag. Det är som att korsord passar så bra när som helst på sommaren.

Jag tror att jag tjuvstartar och köper mig en korsordstidning redan imorgon!

2015-06-03 23:27
Kommentera
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.