Logotyp Sydnärkenytt
17 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Balans är tricket
i det korta livet

Livet är för kort. Men det är också det längsta vi någonsin kommer att uppleva.

När jag tänker på detta tänker jag att jag såklart vill göra det bästa av mitt korta liv. Att göra roliga, meningsfulla saker och inte slösa min tid.
Jag vet inte om det är bra att tänka på det här sättet eller inte.  Bra för att det gör att chansen för att jag ska göra meningsfulla saker, utmana mig själv, utvecklas och driva framåt ökar. Mindre bra för att det känns nästintill som en omöjlighet att alltid göra rätt och att hinna med allt. Det kan bli stressande.

Liksom sommarsemestern som ska vara en tid för att njuta, ta det lugnt och göra saker som man verkligen vill utanför jobbet, så kan också den bli stressande när man ska packa in så mycket som möjligt, hinna träffa släktingar, grilla, åka till Smögen och dessutom slappa en massa.

Tricket är nog att ha en balans. En balans i synsättet att optimera tiden. Jag är övertygad om att de som har hittat den balansen inte upplever stress. Kanske är tricket acceptans och mindfullness. Lär vi oss dessa; acceptans, distans, lugn - så lär vi oss om oss själva, vad som är viktigt för oss men även en förståelse för att vi inte kommer att hinna allt och en känsla av att det är okej.

Livet är kort, javisst. Men vi har en massa tid. Och vi väljer själva vad vi gör med den och hur vi vill må. Med lagom höga mål och acceptans för det vi inte hinner, kan vi optimera samtidigt som vi är nöjda och glada. Kanske till och med lyckliga.

2013-07-29 21:46
Kommentera
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.