Logotyp Sydnärkenytt
17 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Håller mig frisk
med glada program

Glest har det blivit med inlägg. Jag vet. Först tänkte jag att det var för att det var sommar, och en himla fin sådan. Jag försökte utnyttja vädret och badställena runtomkring, trots att jag jobbade hela sommaren utan semester. Och nu är det höst – en otroligt vacker höst. Och alla härliga nya serier har börjat!

Det ligger inte helt i min karaktär kanske (har jag faktiskt fått höra), men jag har verkligen blivit fast vid olika så kallade dåliga TV-program. Själv tycker jag att de är bra.

På förstaplats kommer Bonde Söker Fru, jag ser även på Lyxfällan och lite andra program. Jag tycker att mycket handlar om varför jag och andra ser programmen.

Jag brukar överge program som känns alltför mycket som att de exploaterar människor och deras hem, liv och privatliv för att förnedra eller skratta ut. Jag ser på programmen för att syftet med programmen är att hjälpa, sprida glädje och känslor, att uppnå något fint – kärlek, ett bättre ekonomiskt tänk, bättre relation, insikter.

Jag läste tidigare, jag hoppas att jag får detta rätt nu, att om jag ser ett nyhetsprogram som är späckat med krigsbilder, skador, negativa nyheter på 30 minuter så kommer mitt immunförsvar att försvagas under flera timmar efteråt.

Risken att bli smittad av en förkylning eller något annat ökar alltså för att jag får se och lära om hemska saker.

Om jag istället ser glada program, där människor blir hjälpta, lyfta, kära och annat, så tänker jag att jag arbetar för att stärka mitt mående. Glada program = höjd glädje = bättre immunförsvar. Det är i alla fall så det känns för mig.

Så, ja, jag tänker fortsätta se höstens alla härliga program som jag tycker ger mig ett bättre mående och ett och annat gott skratt. Trevlig höst!

2013-10-23 22:22
Kommentera
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.