Logotyp Sydnärkenytt
13 August 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Berätta en helt
annan historia

Jag träffade Bahram eftersom jag hade frågat runt lite om att få direkt information om hur det är att komma till Sverige och bo på ett HVB-hem. Hem för vård eller boende.

Bahram är en berättare. Han berättar om hur familjen flydde landet. Han berättade om att de fick fly igen. Hur de hörde bomber falla runt omkring och föräldrarna som försökte lugna barnen till att sova, genom att säga att det inte var någonting farligt. När de hörde hur män tog sig in hos grannen och slet ut kvinnorna ur huset. Och hur Bahram visste, trots att han var barn, att även om föräldrarna försökte vara lugna, kunde de inte sova.

Bahram berättar om när han väljer att själv fly, ensam, inte ens blivit tonåring. Fyra år på flykt, paddla båt med bara händerna, för att bli bortjagad gång på gång. Sova under buskar vid lekparker där han kunde se familjer leka med sina barn på förmiddagarna och själv visste han inte ens om hans egen familj fanns kvar.

Bahram är en berättare och jag blir tagen av alla hans historier. Jag hoppas att han en dag berättar för så många fler.

2015-06-26 0:18
Kommentera
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.