Logotyp Sydnärkenytt
17 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Skriv hur du vill
att framtiden ska bli

Notera dina tankar och drömmar om din framtid och må bättre och lär dig sätta mål utifrån vad du faktiskt vill!

Jag vet inte hur många det är som skriver dagbok eller loggbok eller vad man kan kalla det. Att notera dagens händelser, tankar och funderingar. Jag är nog periodare vad gäller det. Ibland blandar jag upp vardagliga dagboksanteckningar med att skriva om hur jag vill att min framtid ska se ut.

Dels gör jag det för att det känns bra att ha lite koll på vad jag vill om en fem-tio år. Och dels gör jag det som en positiv psykologisk övning. En övning som finns med i raden av övningar och metoder för att öka välmåendet, den kallas för ”Den bästa tänkbara framtiden”.

Den bästa tänkbara framtiden handlar om att skriva ner en bild av hur jag själv vill att mitt liv ska se ut om fem eller tio år. Forskning har såklart gjorts och man har kommit fram till att det är ett otroligt kraftfullt verktyg för att öka sitt välbefinnande och positiva tänkande. Undersökningarna har skiljt sig lite åt, men gemensamt var att man skrev i 20 minuter och skulle visualisera fem eller tio år i framtiden.

Deltagarna i forskningen blev lyckligare både i skrivande stund samt ett bra tag efteråt. Det intressanta var att de också hade färre fysiska krämpor, alltså mindre ont kanske för att de fokuserade på bättre saker.

Som med alla övningar är det så klart viktigt att den passar personen som gör den. Kanske inte nödvändigtvis att den upplevs som enkel, men som önskvärd. Ju mer man gillar övningen, desto bättre resultat, ganska självklart kanske.

Det jag själv tycker om med övningen är att jag ser att det faktiskt är jag själv som har kontroll över min framtid, ingen annan, och att det hänger på att jag arbetar för att komma dit men att det inte alls är omöjligt!

Tror du att du skulle gilla övningen den bästa framtiden? Bara att köra! Upprepa gärna övningen några dagar i rad, eller veckor till och med! Känn också efter, blir det någon skillnad? Vad är skillnaden? Kanske förändras både framtiden och målen, men också känslan för hur du har det just nu!

Lycka till!

2014-09-11 14:53
Omar Dele
just det! Mannen som inte har någon plan får säkert leva som en del av en annan mans plan.
2014-09-13 7:44
Omar Dele
just det! Mannen som inte har någon plan får säkert leva som en del av en annan mans plan.
2014-09-13 7:44
Kommentera
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.