Logotyp Sydnärkenytt
17 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Ser du problem
eller lösningar?

Som coach tänker man lösningsfokuserat och riktar blicken framåt. Jag möter människor som med mig bollplank kommer fram till olika lösningar och ändringar för att lösa olika vardags- och/eller livsproblem. Lösningsfokus - jag har vant mig med detta tänk.

Idag jobbar jag bland annat med att träffa massa entreprenörer och blivande entreprenörer. Glada och inspirerande unga människor som har kommit på en brilliant idé, eller produkt, eller bara en enkel lösning. De ser problem och de ser lösningar. Bara att vara i deras närhet gör att man får igång tankeverksamheten och kommer på en massa bra grejer som skulle kunna vara en tjänst, produkt, förbättring eller lösa ett problem.

Så, nu har jag lärt mig att se båda sidorna av samma mynt: problemen och lösningarna. Jag har vissa dagar till och med gått runt och verkligen fokuserat på massa problem och irritationsmoment i vardagen för att se möjliga områden för förbättringar och därmed affärsidéer. När man fokuserar på problem ser man massa saker! Det viktiga är att inte fastna där och börja irritera sig och må dåligt, utan fortsätta tankegången och tänka på hur man kan lösa saker och ting på ett bättre sätt.

Summa summarum, jag har lärt mig att för att kunna vara lösningsfokuserad så måste man faktiskt se problemen också.

Ett exempel på detta är hjälmproblemet för oss med långt hår och som vill ha håret i hästsvans eller liknande. Alltså, problem: man kan inte ha nån slags frisyr om man använder en vanlig cykelhjälm. Lösning: en hjälm med utrymme eller ett hål för hästsvans. (Varsågod att ta denna idé och skapa något, jag kommer definitivt köpa denna hjälm!)

Och så går man runt sådär hela dagarna och ser problem. Och lösningar. Och kanske kan man skapa lösningen och skapa en inkomst för sig själv och kunna kalla sig entreprenör. Häftigt!

2014-08-10 1:30
Ruben
Cykelhjälm med hål för hästsvans? Det kanske vore nåt! Bli inte sur om jag blir rik på iden 😊
2014-08-10 11:05
Josephine Hedlund
Ruben - varsego! Ta den idén! Jag kommer vara glad den dagen jag kan köpa hjälmen i butiken!
2014-08-11 10:54
Ruben
Cykelhjälm med hål för hästsvans? Det kanske vore nåt! Bli inte sur om jag blir rik på iden 😊
2014-08-10 11:05
Josephine Hedlund
Ruben - varsego! Ta den idén! Jag kommer vara glad den dagen jag kan köpa hjälmen i butiken!
2014-08-11 10:54
Kommentera
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.