Logotyp Sydnärkenytt
27 September 2022
Tipsa: 073-629 83 19
Galinda och Elphaba möts i Wicked

West Ends bästa musikal

Kände att det var dags för ett musikaltips!

Den här musikalen håller jag varmt om hjärtat. Första gången jag såg den var för två år sedan. Nu har jag sett den tre gånger och även varit med i den i vår skolas produktion. Jag pratar om Wicked och ja, den är fantastisk.

Historien är baserad på vad som hände innan Dorothy kom till Oz (i trollkaren från Oz). Det handlar om två tjejer som är väldigt olika Galinda, den söta och populära tjejen och Elphaba, den mobbade tjejen som på ett olyckligt sätt föddes med grön hud. De två möts när de börjar på universitetet och en annorlunda vänskap växer fram...

Min drömroll är Elphaba, den gröna "häxan". Det skulle vara så sjukt härligt att få stå på scenen och sjunga hennes låtar varje kvãll. Ett av målen i min karriär är att jag vill vara Sveriges första Elphaba då ingen har satt upp den här musikalen i Sverige än. Att det inte är någon liten dröm  är jag mycket medveten om. Men jag vet också att om man inte siktar högt så kommer man ingenstans!

Jag tror att Wicked har blivit min favorit för att alla sångerna för historien vidare, dom sjunger lixom aldrig bara för att sjunga. Dessutom har historien lite av allt - dramatik, kärlek, humor, action och vänskap. Den passar alla åldersgrupper och musiken är väldigt lättlyssnad.

Så om du är i London eller New York - gå och se Wicked! Jag lovar,  du kommer inte bli besviken.

2013-03-20 1:29
ingridfuglstad
Håller med dig! Sikta högt och ha ett tydligt mål. Wicked frälst!
2013-03-30 15:27
ingridfuglstad
Håller med dig! Sikta högt och ha ett tydligt mål. Wicked frälst!
2013-03-30 15:27
Kommentera
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.