Logotyp Sydnärkenytt
27 September 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Panik när vintern kom till London

Om ni undrar hur mycket snö det var – så här såg det ut när skolan stängde på grund av ”vädret”.

Vädret i Kumla och London är ungefär detsamma tre årstider om året, vintern är det enda som skiljer dem åt. Här är den väldigt mild men ibland kan det bli ganska kallt.

Förra året kom det nästan ingen snö så jag har aldrig varit med om att se hur londonborna hanterar den. Men i fredags var det dags.  Väderrapporterna hade förutspått att snön skulle börja komma vid ett halv två på eftermiddagen. Detta hade de flesta av mina klasskompisar en väldig koll på. För de var tvungna att tajma in att åka hem innan snön skulle börja komma, annars var de rädda för att inte kunna komma hem alls.

Om ni undrar hur mycket snö det var – så här såg det ut när skolan stängde på grund av ”vädret”.
Alltså, inte att tågen skulle bli lite försenade av snön (det är vi ju med om i Sverige också,varje år...) utan att alla tåg OCH BUSSAR skulle ställas in. Jag trodde först att de antingen skämtade eller överreagerade, men det visade sig faktiskt vara sanning.

Man kan  lugnt säga att  det var panik som utbröt när snöflingorna började falla utanför fönstret redan vid 10-snåret. Typ hälften av min klass packade ihop och åkte hem på direkten och i resten av klasserna på skolan såg det ungefär likadant ut.

Vi som bor nära skolan fortsatte dagen fylld med lektioner tills klockan slog tre då vår rektor bestämde sig för att stänga skolan för att alla skulle kunna ta sig hem ordentligt genom snökaoset (ja, det var det ordet hon använde).

Oscar, Victor (mina svenska klasskompisar) och jag var helt förbluffande, det var inte som det var en storm överhuvudtaget, de snöade lite lätt och det var verkligen allt. Men vi klagade inte över att få sluta lite tidigare en fredag då vi vanligtvis slutar klockan 20.15!

2013-01-23 23:00
Kommentera
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.