Logotyp Sydnärkenytt
27 September 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Att fylla år är stort här

Födelsedagar är en väldigt stor grej här. Inte för att jag trodde att det var en liten grej i Sverige men här är det verkligen något annat.

När någon i skolan fyller år köper man en tårta, en massa ballonger och ett kort och gärna en eller två presenter och ger det till födelsedagsbarnet på morgonen. Eftersom vi har upprop varje morgon så blir det som en liten ceremoni när någon fyller år. Födelsedagsbarnet får stå upp och alla andra sitter ner och sjunger (alltså omvänt från Sverige då vi brukar stå och sjunga för den som fyller). Det är en bra grej tycker jag. Man känner sig uppskattad och sedd av sina vänner när man själv fyller år och det är roligt att planera någon annans födelsedags överraskning.

På fredag fyller min rumskompis Victor år så jag håller på att tänka ut hur hans dag ska bli så bra som möjligt. Förra året kom hans föräldrar från Sverige och överraskade honom på födelsedagsmorgonen så det kommer att bli svårt att slå i år.

2013-03-07 1:06
Kommentera
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.