Logotyp Sydnärkenytt
27 September 2022
Tipsa: 073-629 83 19
Lewis och tavla i kartong av Kungliga Operan i Paris

Saatchi, ett favoritgalleri

Det är inte ofta alls jag har en eftermiddag ledig men häromdagen hade jag det. Så min kompis och jag beslutade oss för att gå till Saatchi Gallery, ett favoritgalleri i London. Den konst som visas på Saatchi är nutida och media pratar ofta om utställningarna då det som visas  är nyskapande och ibland ganska extremt.

Jag har blivit släpad till museer och gallerier sen jag knappt kunde gå för att båda mina föräldrar är väldigtkonst intresserade, så det krävs ganska mycket för att jag självmant ska gå och titta på konst men det jag gillar med Saatchi är att utställningarna får mig att tänka, bli upprörd eller skratta (och ibland allt på samma gång). Konsten berör och utställningarna är sammansatta med mycket tanke bakom det.

Nu när vi var där var det ryska konstnärer som  ställde ut:  fotografier, tavlor och skulpturer om Rysslands historia och det ryska samhället idag.  Många intressanta saker fanns det att titta på och jag rekommenderar verkligen att åka dit och ta en titt själv. Det är gratis inträde och det är öppet nästan jämt. http://www.saatchi-gallery.co.uk/

På Saatchi vid ett tidigare besök.
2013-03-24 21:22
Kommentera
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.