Logotyp Sydnärkenytt
27 September 2022
Tipsa: 073-629 83 19
Min klass före baletten igår, väldigt vackert.

En vanlig dag på skolan

Hej! Jag tänkte att det skulle vara kul om ni fick veta hur en vanlig dag i skolan ser ut för mig. Det handlar alltså om dans- och musikalskolan Urdang Acadamy och så här var det i onsdags:

Vi börjar varje dag med upprop klockan 8.20.  Om man inte kommer dit så får man inte vara med på någon lektion under resten av dagen så det gäller att inte vara sen.

Så här såg vi ut efter dagens första danslektion.
En normal bild - smink är obligatoriskt på skolan - på Isabel, Lottie och mig, före sånglektionen.

Vår första lektion var en teknisk jazzlektion, den har vi tre gånger i veckan och på onsdagar har vi min favorit lärare, Matt Cole. Han har varit med i hur många West end-musikaler som helst och är den snällaste killen på jorden. Dessutom är han otroligt pedagogisk och inspirerande.

Vi hade en lång uppvärmning med krävande styrkeövningar och stretch och sen gjorde vi en showig discodans från musikalen Saturday night fever. Inte min favoritstil men det var kul för att det gick fort!

Jag stannade kvar i salen och stretchade lite. Onsdagar är en av våra lugna dagar så jag försöker ta vara på tiden och använda den väl. Sen hade vi teater, vi håller på med en pjäs som heter ”Shakespeare in short” det är en massa olika scener ur kända Shakespeare pjäser som är ihopsatta och framförs på ett mer nutida sätt.

Jag älskar att hålla på med Shakespeare! I början känns det som det är omöjligt att förstå språket, men när man bryter ner det bit för bit inser man hur skickligt skrivet allt är. Idag ville vår teaterlärare att vi skulle spela våra karaktärer på ett sätt vi inte gjort förut, för att vi skulle se att det finns andra sidor av våra karaktärer som vi inte tidigare har sett. Jättekul och utmanande på olika sätt.

Sen hade vi sånglektion. Vår klass har mer sånglektioner än andra klasser men ändå så är det en fajt om vem som ska få gå upp och sjunga varje gång. Jag sjöng inte igår så jag hade förtur. Just nu är ett av projekten vi håller på med Stephen Sondheim (jag kommer tjata på ganska mycket om den här killen i bloggen, han är bäst).

Jag sjunger en låt som heter ”Another hundred people” från Company http://www.youtube.com/watch?v=Mum-304-5PM Det är en ganska irriterande sång men jag tänker att jag ska bli så bred som möjligt så att jag ska kunna sjunga vad som helst, så då är det bara att börja någonstans. James (sångläraren) tyckte att det lät bra, så det var skönt att höra.

Sista lektionen för idag var Jazz, igen. Vår lärare Lucy har väldigt mycket energi och vill att saker och ting ska gå fort, speciellt utlärandet av koreografi, det passar mig och jag tycker om hennes lektioner. Men idag var ingen bra dag. Jag var alldeles för trött och tyckte att jag inte såg bra ut när jag gjorde dansen. Det är svårt att vara positiv när man helst av allt bara vill gå hem.

Men jag tog mig igenom det och nu är jag hemma. Har tagit det ovanligt lugnt ikväll och inte gjort mycket alls. Nu ska jag avsluta dagen med att göra lite styrka (armar och ben blir det idag) och sen stretcha. Vid 23.30 ligger jag nog i sängen och redo för att göra allt imorgon igen!

2013-02-05 23:00
Kommentera
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.