Logotyp Sydnärkenytt
27 September 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Vi grät när vi
läste om Laramie

Vår klass är den första på Urdang som ska få göra en pjäs som ett av slutprojekten i 3:an. Jag är otroligt glad att vi får göra detta då skådespelandet är det jag själv tycker jag är bäst på och för att vi har en sjukt bra regissör som ska ta oss igenom pjäsen.

Matthew Shephard - en pjäs till hans minne.

The Laramie Project heter pjäsen och handlar om Laramie, en stad i delstaten Wyoming i USA, som blev världens centrum i oktober 1998 då Matthew Shepard, en 21-årig kille blev fastbunden i ett staket och ihjälslagen långt utanför staden av två jämnåriga killar för att han var gay.

Detta hatbrott ledde till mycket uppståndelse och debatt och och är den största anledningen till att USA idag har en lag mot hatbrott gällande hbt-personer. Pjäsen är baserad på intervjuer som ett teaterkompani gjorde med olika människor i Laramie som på ett eller sätt hade någonting att göra med händelsen.

När vi hade den första genomgången av pjäsen då vi bara läste den började många av oss gråta. Det är en gripande pjäs och ett mycket viktigt ämne. Jag ser fram emot detta projekt!

2013-10-06 1:35
Kommentera
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.