Logotyp Sydnärkenytt
27 September 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Många prover väntar

Varje termin jobbar vi mot så kallade assessments. Det är ungefär som praktiska prov som vi får betyg på och en stor utvärdering. Den här terminen har vi haft väldigt mycket att förbereda och nu är det bara en vecka kvar av vanliga lektioner innan vi ska visa allt vi har lärt oss under två veckor då det bara är assessments varje dag. Jag är ganska nervös men känner samtidigt att jag har  kontroll på det mesta.

Hela klassen ska visa upp en musikal, vi gör HONK! som är baserad på historien om den fula ankungen. Jag spelar en av huvudrollerna så jag har mycket att slipa på innan det är dags.

Sen gör hela min klass en pjäs, Shakespeare shorts och är i princip en massa olika Shakespeare-scener ihopsatta till en pjäs. Vi framför materialet på ett mer nutida sätt och jag ser fram emot att visa upp detta! Jag spelar Tamora från Titus Andronicus och Helena från En midsommarnattsdröm. Jag älskar Shakespeare och karaktärerna jag tilldelats så det här är nog det jag är mest taggad på.

Jag ska även framföra ett danssolo, vi har fått välja stil själva och jag gör en lyrisk jazzdans.

Här repade vi för en av förra årets assessments då vi sjöng en sång ur musikalen Sunday In the Park With George.

Sist men inte minst har vi förberett sju olika sånger.  Dagen för sångprovet ska vi gå fram till en jury som tittar igenom mappen och väljer två sånger de vill höra. Vi har ingen aning om vad de ska ta så man måste ha förberett alla sju så de sitter perfekt. Jag känner mig väl minst förberedd för detta, inte för att jag inte kan sångerna men för att jag kanske har valt lite för svåra sånger. Men jag ska öva massor så att det kommer gå bra. Jag är inte orolig...än!

Oj, det här blev långt men nu vet ni vad jag håller på med för tillfället - Hej!

2013-04-12 0:29
Kommentera
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.