Logotyp Sydnärkenytt
27 September 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Hemlängtan

För en vecka sedan var jag hemma i Sverige i några dagar. Det var sjukt härligt att få komma hem en liten sväng (även om jag faktiskt inte hann komma hem ända till Kumla så var det skönt att vara på svensk mark) och varje gång jag kommer hem så uppskattar jag Sverige som land mer och mer.

Ända sedan jag var liten var jag helt bombsäker på att jag skulle flytta från Sverige och inte komma tillbaka när jag tog studenten. Att både min storasyster och min moster hade gjort detta tror jag var en stor inspiration. Jag var trött på  trångsynthet och att man inte ska vara något mer än vanlig och normal för då kommer människor att prata bakom ryggen på dig.

Men sedan jag bott utomlands har jag aldrig varit säkrare på att jag ska bo i Sverige när det är dags för mig att skaffa familj. Sverige är ett sådant otroligt bra land när det gäller uppfostran, utbildning, säkerhet, skyddsnät och naturen (haha nu är jag sjukt generaliserande men det är så jag känner). Att få ha kommit iväg från mitt hemland har verkligen fått mig att uppskatta det på ett helt nytt sätt och jag är väldigt glad för detta! 

Uppe i Jämtlandsfjällen i somras. Det finns inte mycket som slår den här utsikten! Foto: Siri Fuglstad
2013-11-14 2:46
Kommentera
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.