EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}

Bloggar

Följ våra Kumlabloggare

 

 

 

Kyla och snö är inget som lockar

​Det blev ett riktigt vackert vinterväder idag med. Det har ju varit det nu ett par veckor i sträck egentligen. Kallt, soligt och lagom med snö. Som gjort för vinteraktiviteter utomhus och mina sociala medier har svämmat över av folk som skidat, pimplat, åkt skridskor, eller ägnat sig åt den senaste flugan vinterbadat.

Inte jag dock.

Trots försök att uppbringa inspiration för dylika aktiviteter så vill det sig inte riktigt. Väl ute längtar jag bara tillbaka in i värmen. Och det är lite märkligt det där, jag uppskattar att vi lever i ett land som har fyra olika årstider, men ju äldre jag blir ju större aversion känner jag kring vintern.

Om man ska ranka årstiderna är vintern helt klart fyra i min bok.

Därmed inte sagt att denna årstid är en pina, Jag tycker bara inte det är så lockande att vara ute. Men som tur är finns det goda sätt att fördriva ledig tid på inomhus med. Att dra en filt över sig och bunkra upp med några mackor och te till VM i skidskytte och skidor är svårslaget även i konkurrens med “bättre” årstider.

Och om det möjligen finns nåt gott som den här pandemin fört med sig för min del är det att förmågan att växla ner och kunna njuta av att ta det lugnt har stärkts.

Ta mig tusan igår till och med längtade jag efter att få se På Spåret!

Det kommer förhoppningsvis tillbaka en mer normal vardag för oss och när den gör det hoppas jag verkligen att den här känslan med att se fram mot även de små sakerna i vardagen hänger kvar.

Och vad gäller vintern är den inte bäst, men den duger bra ändå. Alla fall så länge jag får ligga kvar under min filt.

Publicerad: 2021-02-14 0:54
Kommentarer
Den här artikeln har ännu inga kommentarer
Skriv kommentar

EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}