EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}

Bloggar

Följ våra Kumlabloggare

 

 

 

Varför krymper Sverige av Zlatans närvaro?

I internationell fotboll, speciellt i Italien, är det en känd uppfattning att om ens lag ska vinna ligan ska man ha Zlatan med sig. Det är bara ta en titt i hur många ligatitlar han varit med och vunnit under sin långa karriär. 

Förutom att han är en extraordinär spelare själv så förefaller han ha förmågan att höja karaktären på hela laget. Utomlands alltså. 

I Sverige gäller det motsatta. 

Vi såg återigen ett exempel på det ikväll. Sverige förlorade borta mot Georgien och 40-årige Zlatan var klart bäste spelare offensivt, men flera av hans lagkamrater var likbleka. 

Den så hyllade Alexander Isak, var han ens med i matchen?

Det känns tråkigt att konstatera det, men Sverige som lag krymper av Zlatans närvaro. Varför kan man diskutera en hel kväll om, men att det är så är tämligen uppenbart. Förbannat trist, men sant. 

Vid vinst, som nog alla förväntade sig, hade Sverige haft ett drömläge att säkra platsen till VM i helgens match mot Spanien. Nu kan det istället om det vill sig illa bli så att Sverige inte ens får kvala. 

Den just nu pågående matchen mellan Grekland och Spanien avgör allt hur förutsättningarna inför sista omgången till helgen blir. Spanien leder i halvtid med ett mål. Ett drömresultat vore kryss. 

Ett mardrömsresultat vore om Grekland vann. 

Det bör sägas om kvällens debacle med att det kanske inte var nån jätteskräll ändå om man tänker efter lite. Eller låt oss säga så här, att Georgien ska ta en stor skalp har legat på lut hela kvalet. 

De var nära att slå Spanien hemma, men tappade till förlust i slutminuterna. De kryssade mot Grekland borta och de var bättre än Sverige i första halvlek i matchen i Stockholm, men blågult hade tur då och lyckades till andra halvlek vända på matchbilden. 

Ikväll var det Georgiens tur att ha flytet på sin sida. Av tre stora chanser i matchen satte de två. Sverige hade alla fall fem jättechanser, men fick inte in en boll. Retroaktivt oflyt. Karma. Kalla det vad som helst. 

Förlusten kommer högst troligen bli dyrköpt. 

Publicerad: 2021-11-11 21:28
Kommentarer
Kg:
För dom är livrädda för att göra bort sig
2021-11-11 22:19
ebbot:
Zlatan är Sveriges mest överskattade spelare det är en "one man player" ser bara till sitt eget ego, det är ingen lagspelare spelar bara för sitt eget vinnande det är stor skam mot de andra spelarna att Janne A tager med en 40 åring som knappast kan röra sig på planen. Vad bidrog Zlatan med igår inget. Vad har han vunnit för stora titlar inga o kommer inte att bli några heller. Nej bort med Zlatan från landslaget han tillför inget.
2021-11-12 8:43
Monica :
Håller med helt och hållet. Han sänker hela laget. Spelar ingen roll hur duktig han än är, landslaget spelar bäst när han inte är med.
2021-11-12 9:31
Peter:
Det blir "långa bollar på Bengt" när han ska vara en target player i straffområdet. Det är ingen vidare taktik när man idag måste ha mycket större variation i spelet!
2021-11-12 13:45
roger cajfeldt:
vad har han mutat Janne med?
2021-11-12 13:46
Kg:
Problemet är att landslaget är ruttet. Så många toppspelare och så dåliga resultat. Zlatan förstör inte utan det är resterande som inte fattar hur han spelar utan kör på gamla mönster som hänger i sedan VM bronset 94. Det är dags att ta bort alla gamla gubbar som coacher
2021-11-12 15:15
Skriv kommentar

EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}