EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}

Bloggar

Följ våra Kumlabloggare

 

 

 

Skänk mer vapen till Ukraina

När jag läser om Rysslands angrepp på Ukraina blir jag ibland alldeles stum. Det blir som en klump i bröstet.

Det är ju så förbannat fel och orättvist. Så omänskligt! Skjuta och bombardera människorna i ett grannland, förneka dem deras rätt att existera. Döda dem.

Vladimir Putin och hans anhang är fascistiska miljardstinna banditer på korståg för att deras perversa dröm om ett Ryssland från fornstora dar ska förverkligas. Det spelar ingen roll att Ukraina är ett eget land, medlem i FN, det ska kuvas, kosta vad det kostar. Människoliv räknas inte.

Ett brinnande krig pågår här och nu i Europa och jag ser inget slut.

En av mina stora idoler, kanske den ende, var Ho Chi Minh, Vietnams historiske ledare, kommunisten och poeten, Onkel Ho med det tunna grå pipskägget som ledde landet mot såväl japanska, franska som amerikanska ockupanter. Han sammanfattade landets kamp i en mening:

Ingenting är viktigare än frihet och oberoende.

För mig är det kärnan i relationerna mellan länder och folk. Frihet som inte förtrycker andra. Oberoende som bygger på respekt och samarbete för det gemensamma bästa.

Att Rysslands pågående anfallskrig mot Ukraina gjort det nödvändigt för Sverige att gå med i Nato håller jag därför inte alls med om.

Det är en skräckreaktion som underkänner vår förmåga att själva försvara oss. Även om vi sedan länge kraftigt lutat åt väst har vi som alliansfria fattat egna försvarsbeslut men går nu in i en bindande militärallians som skrotar vårt oberoende och utsätter oss för risker.

Sveriges mångåriga ansträngningar för nedrustning av kärnvapen kastas dessutom på sophögen när vi kryper in under USA:s kärnvapenparaply. Vi blir bakbundna. I slutändan är det USA:s president som bestämmer vår utrikes- och försvarspolitik. Jag tycker det är förnedrande.

Samtidigt är det nästan skrattretande - om det inte vore så sjukt - att en läskig odemokratisk typ som Erdogan nu dikterar villkoren för att Sverige ska få vara med i den påstått trygga atomklubben.

Vi ska brösta upp oss mot Ryssland genom att gå med i Nato men krypa för en ledare som liksom Putin vill utplåna ett annat folk: kurderna, som också kämpar för frihet och oberoende.

Det är så hycklande. 

Tyvärr litar jag inte på den lilla svenska eliten av beslutsfattare. För S-regeringen med understöd av oppositionen (inklusive de så kallade sverigedemokraterna) och givetvis börstopparna med Wallenbergare i spetsen har det aldrig varit aktuellt att fråga folket om att överge vår alliansfrihet.

Deras Natoansökan är ett utslag av valtaktik, feghet och affärsnytta. De vågar inte stå upp för Sveriges oberoende, hellre gömma sig i stimmet med andra Nato-länder – och lättare kunna sälja vapen till dem.

Det är när man knackar på järnet som sprickorna visar sig.

Istället för Nato är den bästa säkerheten för Sverige just nu att kraftigt öka vapenhjälpen till Ukraina. Skicka fler pansarskott! Skicka även Karlskogatillverkade robotsystem 23! Gärna med frivilliga instruktörer – Saab Bofors kan sponsra.

Det är nu de försvarsmiljarder vi satsat på svensk vapentillverkning kan ha någon slags positiv betydelse. Rysslands angrepp måste stoppas. Ukrainas modiga folk får inte lämnas i sticket. De slåss inte bara för sin egen frihet och oberoende utan även för Sveriges och Europas.


 


 


 

Publicerad: 2022-08-05 17:41
Kommentarer
Mats König:
Bra skrivet
2022-08-06 8:49
Jimmy Härold:
Och vi skattebetalarna i Sverige betalar för vapnen. Jag tycker det är bra. Men med stigande elpriser, matpriser mm för folket här i Sverige. Så kanske stålarna det kostar ska läggas här i Sverige istället. Om det nu blir så som dom som vet säger. Med elräkning på 50.000 för en vanlig villa i vinter. Hur många tycker då det är bra att Sverige skickar vapen till Ukraina. Fundera över det...
2022-08-06 21:38
Mikael :
Givetvis ska vi gå med i NATO och givetvis ska vi stödja Ukraina!
2022-08-07 14:51
Jimmy Härold:
För övrigt tycker jag att folket i landet skulle fått rösta för eller emot Nato. Nu blev det inte så. Våra folkvalda med Maggan i spetsen körde över folkets röst. Det är fel i en så kallad demokrati.
2022-08-07 23:00
Skriv kommentar

EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}