EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}

Bloggar

Följ våra Kumlabloggare

 

 

 

Jag skriver ner
vad som varit bra

Jag skriver inte dagbok. Jag skriver veckobok. Ja, egentligen är det två böcker.

Dels en liten fickalmanacka där jag noterar händelser och saker som jag gjort: En cykeltur till Olshammar med fika vid Olshammarsgården och hem igen. Ett styrelsemöte med Föreläsningsföreningen. En motorcykeltur med Olle till Kvarntorpshögen.

Dessutom har jag en lite större skrivbok där jag skriver ner funderingar, tankar och upplevelser kanske inte varje vecka, men ganska ofta.

...och snart var det dags för ett nytt årtionde.

På nyårsafton läser jag igenom det gångna årets noteringar och tankar, minnen från det gångna året. Därefter avslutar jag på årets sista dag, dock inte genom att avge löften inför det kommande året.

För flera år sedan hörde jag i något sammanhang, jag minns inte vilket, en psykolog föreslå att man då och då i livet skulle sätta sig ner och fokusera på vad som är bra i ens liv:

-Ta fram papper och penna! Tänk igenom vad som är bra i ditt liv. Skriv ner allt du kommer på. Gör en lista på många, kanske tio saker som gör ditt liv värt att leva. Läs igenom och begrunda!

Sedan dess gör jag en sådan lista vid varje årsskifte. Det kan handla om vänner och barn och barnbarn. På min lista finns också vad jag känner som reporter och bloggare i Sydnärkenytt och mycket annat som ger mig glädje och stärker mig inför det kommande året.

Negativa tankar och oro behöver ingen lista. De finns ju där ändå som en del av livet.

Publicerad: 2020-01-02 11:15
Kommentarer
Den här artikeln har ännu inga kommentarer
Skriv kommentar

EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}