EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}

Bloggar

Följ våra Kumlabloggare

 

 

 

Svenska mästarna i kvarten

Förvisso återstår en omgång av Elitserien för flera lag, men jag vågar lovar en sak ändå, Indianerna kommer att ställas mot svenska mästarna Smederna i kvartsfinal.

Som tabellen ser ut nu har både Västervik och Smederna kört klart och de hamnade på samma poäng, men Västervik har bättre poängskillnad vilket placerar dem före i tabellen och då med förmånen att välja kvartsfinalmotstånd.

Två poäng bakom de båda lagen finns Dackarna som dock har två matcher kvar att köra och dessa är hemmamatcher mot Indianerna och Masarna. Två poäng krävs för att Dackarna ska ta sig förbi och upp på andra plats. Det kommer de att fixa.

Det innebär att Västervik blir trea i tabellen och då får välja om de vill möta Indianerna eller Lejonen, som hamnar femma och sexa, i kvartsfinal. Det vore oerhört oväntat om Västervik inte valde Lejonen.

Båda Västerviks matcher i år mot Lejonen har slutat med seger. Borta vann man med 47-43 och hemma med 50-39. Indianerna däremot har man inte lyckats vinna mot vare sig hemma eller borta.

När lagen möttes i Västervik blev det 45-45 och när de möttes i Kumla vann Indianerna med 46-44. Förvisso har Lejonen varit formstarkare än Indianerna andra halvan av säsongen, men då bör man ta med i ekvationen att Indianerna saknat Tai Woffinden i flertalet matcher.

Det enda som skulle kunna göra att Västervik trots detta får för sig att välja Indianerna är att kumlingarna åker på en skada på Chris Holder eller Tai Woffinden inför nästa vecka.

När Västervik, som trea i tabellen, valt att möta Lejonen återstår då bara Indianerna och Smederna och eftersom Smederna är högre upp i tabellen kommer man att få välja om man vill börja hemma eller borta.

Sett till hur det sett ut de senaste åren är Smederna en väldigt tuff motståndare för Indianerna. Eskilstunagänget slog ut Indianerna ifjol i just kvarten med dunder och brak och har vunnit båda mötena i år.

I Kumla segrade man med 47-43 och i Eskilstuna med 53-37, dock saknades Woffinden i båda dessa matcher. Men trenden de senaste åren att Indianerna passar Smederna bra finns ändå där.

Smederna har vunnit SM-guld de två senaste åren och lär gälla som favoriter. Men kan Indianerna komma upp i den nivå de var på i början av säsongen, och kan köra med ett ordinarie lag, ska de trots allt ha en bra chans.

Och om jag är helt fel ute i mitt tips och Västervik väljer Indianerna? Nä, det kommer inte att hända.

Publicerad: 2019-08-21 13:58
Kommentarer
Ruben den röde:
Ja du Björk, det var ju ett riktigt kanontips.
2019-08-22 11:31
Anders Björk:
Blev väldigt förvånad att Västervik valde Indianerna framför Lejonen! Men Västerviks lagledare Morgan Andersson (är även förbundskapten) är ju kanske landets mest kunnige inom speedway så han ser väl saker som vi andra inte ser. Men ett bra val för Indianerna! De har större chans mot Västervik än de skulle haft mot Smederna.
2019-08-22 11:34
Skriv kommentar

EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}