EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}

Bloggar

Följ våra Kumlabloggare

 

 

 

Så gick tipset för 2022

Ja, jag vet. Allsvenskan i fotboll är inget speciellt många tänker på just nu. Men jag ska ändå redovisa mitt traditionella tips av hur Allsvenskan skulle sluta, som gjordes inför säsongen. Glömde göra det direkt efter säsongen tog slut, men bättre sent än aldrig. Inom parentes står den tabellplacering som jag tippade. 

1. BK Häcken (3): Även om jag tippade dem så högt som trea så trodde jag verkligen inte de hade ett guld i sig. Brukar kunna börja bra, men viker alltid ner sig när det drar ihop sig. I år var det tvärtom, Häcken blev bara bättre och bättre och de inte bara vann rättvist, de spelade även den mest underhållande fotbollen.

2. Djurgårdens IF (2): Enda egentliga utmanare till Häcken om guldet, men hamnade ändå hela sju poäng bakom till slut. En bra säsong ändå och har gjort det riktigt bra i spelet i Europa, där de lever vidare efter nyår. 

3. Hammarby IF: (6): Nja, det här tipset är jag inte helt nöjd med. Borde placerat “Bajen” ett par placeringar högre. Hade bäst målskillnad i hela serien, men lite för ojämna för att på allvar utmana om guldet.

4. Kalmar FF:  (10): Höjde sig ett par klasser från året innan då de kämpade kring nedre kvalstrecket. Har varit väldigt bolltrygga och är det lag med överlägset flest passningar sinsemellan. Till nästa säsong är det dock redan klart att man tappar succétränaren Henrik Rydström (MFF) och sin bäste spelare Oliver Berg (Djurgården), så har svårt att se de kan återupprepa säsongen 2022 då. 

5. AIK (5): Är det nåt lag jag har extra bra koll på i Allsvenskan är det AIK. En turbulent säsong med sparkad tränare, vissa likbleka insatser, varvade med högklassiga derbyvinster. Som vanligt slog de såklart Djurgården. Sebastian Larsson lägger nu av, kommer bli saknad av mig alla fall. 

6. Elfsborgs IF: (4): De bländade mig ifjol med sin blixtsnabba kontringsfotboll, Har inte glänst på samma sätt i år, men blev bättre och bättre och i slutet var de ett av seriens absolut bästa lag. 

7. Malmö FF (1): Aldrig tidigare sen jag började tippa Allsvenskan har det varit lika lätt att utse årets flopp. De brakade ihop fullständigt. Framförallt väldigt tandlösa offensivt och lika svaga i Europaspelet som Allsvenskan. Väldigt förvånande. 

8. IFK Göteborg (9): En typisk säsong för Göteborg numer. I mitten och vare sig nära toppen eller botten. Har fortfarande lite för många gamla uvar som bara verkar finnas med av nostalgiska skäl.

9. Mjällby FF: (8): Började säsongen magiskt bra och var ett bit in i serien med i toppen av tabellen. Men ju längre säsongen led kändes det som luften gick ur lite för Blekinges stolthet i gult. 

10. Värnamo FF: (14): En kanonsäsong som nykomlingar. Framförallt glänste anfallaren Marcus Antonsson som öste in mål. Men det var fler än han som fick genombrott och de hade hela 20 poäng till nedflyttningsstrecket. 

11. IK Sirius (11): Småtrevliga att titta på och har de dagen kan de dominera matchen och ta poäng mot alla lag i serien. Lite mer tyngd skulle inte skada dock. 

12. IFK Norrköping: (7): En riktigt svag säsong. Efter MFF den största besvikelsen. Med det lag de har på papperet är det snudd på obegripligt att de hamnade så långt ner. Nära få kvala för att hänga kvar till och med. 

13. Degerfors IF (12): Hade en mardrömsöppning på serien och det var många som var snabba att räkna ut “Degen”. Men reste sig formidabelt och under hösten hittade man en riktig formtopp och lyckades klara sig undan kvalspel precis.

14. Varbergs FF (13): Största styrkan för tunga Varberg är att laget nästan alltid vinner de matcher som förväntas av dem. Och sen slår de till med en och annan skräll också. Tog 31 poäng och det ska normalt räcka till nytt kontrakt. Nu blev det kvalspel, som man fixade ganska enkelt.

15. Helsingborgs IF (16): I mitten av serien såg det ut som de hade hittat nåt. Men trots seriens kanske mest sevärde spelare i Taha Ali (skriv på för AIK tack!) så rasade de ihop mer och mer och i slutet kändes det väldigt uppgivet. Hela 14 poäng upp till kvalstrecket till slut. 

16. GIF Sundsvall (15): Jojo-laget överraskade nog ingen med att åka ur igen. Men förväntar mig att deras återkomst inte dröjer länge. Det är så det brukar vara nämligen. De åker ur, går upp, åker ur, går upp.

Publicerad: 2022-11-30 23:54
Kommentarer
Den här artikeln har ännu inga kommentarer
Skriv kommentar

EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}