EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}

Bloggar

Följ våra Kumlabloggare

 

 

 

Fler syns påverkade i butik

Jag var där ikväll för att lägga ett tips. Ett tips som säkerligen som vanligt kommer gå åt skogen. Det senaste tippandet i ordningen föll på att Norge i sista sekunden släppte in ett mål i handboll. Jag blev inte ett dugg förvånad utan har vant mig. 

Nåväl, detta ska inte handla om mitt usla tippande utan om några personer som var i kön före mig. De var påverkade så mycket kunde jag bedöma. Av vad var svårare säga, men det kändes som nåt annat än alkohol. 

De gestikulerade vilt, pratade högt och plötsligt vände en av dem sig om mot mig och två andra kunder som stod bredvid. Han tittade på oss och uttalade högt “Man tar det man ska ha och gör det man ska”. 

De två kvinnorna som stod bredvid mig tog upp telefonen och gjorde allt för att se upptagna ut. Själv mötte jag hans blick och svarade med ett fånigt leende. Bara han inte kommer hit, hann jag tänka. 

Men det gjorde han inte, istället blev det hans tur i kassan. Eller om det var kompisens tur. Båda gick dit alla fall. “Öhhhh ge mig cigg”, sa den ene av dem. De fick sina cigg och försvann, in mot butiken. 

Jag släppte dem blicken men tjejen i kassapersonalen ropade plötsligt till “Hallå, det där går inte”. De hade försökt gå in genom utgången. Hon lotsade dem rätt och på bara ett par minuter var de framme vid kassan. 

Lika högljudda och gestikulerande som tidigare. När de fått sina varor, eller möjligen vara, gick de mot utgången av butiken. “Lycka till killar”, hördes tjejen i kassapersonalen skicka med dem. 

Jag går ofta och handlar sent på kvällar. Nu var inte just detta jättesent, men ändå. Det har definitivt blivit klart fler påverkade personer som syns i butiksmiljö kvällstid. Jag skulle säga att man som kund vant sig vid det. 

En trist sak att vänja sig vid. 

Publicerad: 2023-01-28 18:35
Kommentarer
Karl johansson:
Varför så sena öppettider då?
2023-01-29 23:44
Skriv kommentar

EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}