EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}

Bloggar

Följ våra Kumlabloggare

 

 

 

Tack men nej tack
till era fula höghus

Det är naturligtvis skrattretande att just jag får ett erbjudande av HSB att köpa en lägenhet i de skandalösa höghusen vid Djupadalsparken. Jag har tappat räkningen på hur många artiklar och kommunala besvär jag skrivit för att kritisera höghusens placering och nu erbjuds jag att ”fundera under sommaren vilken lägenhet du vill ha”.

Att HSB:s säljbroschyr skickats personligen till mig beror väl på att jag datasorterats i målgruppen äldre villaboende, som kan tänkas nappa och åstadkomma den bostadscirkulation som eftersträvas i Stadshuset.

Jag fick ett erbjudande som var lätt att stå emot.
Jag fick ett erbjudande som är lätt att stå emot.


Vid Stadsparkens sluttning mot Kumlasjön planeras ett bekvämt boende perfekt för dig som vill ha tid över för annat, heter det i broschyren, som damp ner med posten. Underhållsfria lägenheter i ett unikt centralt läge. Väl tilltagna balkonger. Garage under husen.

Jo, man tackar. Vi har sett ritningarna förr och det var därför så många Kumlabor protesterade mot detaljplanen som tillät höghusen. Jag vill påstå att det aldrig tidigare i Kumlas historia varit så många som uttryckt sin ilska mot ett planerat bygge och haft så goda argument för att skydda en älskad parkmiljö.

Det spelade ingen roll för de styrande i kommunen, en liten grupp som tror sig veta bäst kör över de många medborgarnas protester hur lätt som helst. De har ju lagen på sin sida.

Att inte ett enda parti från höger till vänster tog ställning mot de skrymmande och felplacerade höghusen är också en besvikelse.

Jag har inget emot HSB, det stora bostadsrättsföretaget har en folkrörelsegrund och har bara utnyttjat möjligheten som Kumla kommuns förtroendevalda i sin oändliga vishet serverat på silverfat.

Men jag hoppas att det blir så få som nappar på erbjudandet – priserna presenteras efter midsommar – att bygget aldrig blir av.

Publicerad: 2020-06-02 0:10
Kommentarer
Torbjörn Wadsten:
Det är fel att bygga höghusen vid kumlasjön, men så blir det när politikerna inte lyssnar på folket utan bara kör över medborgarna, vilka skall bo där? Inte vanliga pensionärer det kommer att bli höga hyror o insatser för ett lyxboende. Så här blir det när de styrande i kommunen får bestämma. Kör över folket bara men det är ju inte så långt till 2022 då får vi se vilka som skall bestämma i kommunen. Hoppas att det blir många osålda lägenheter så att kostnaderna blir skyhöga. Men då kommer väl kommunen att gå in och hjälpa till skulle inte förvåna mig om detta sker. nej tänk på 2022.
2020-06-02 8:11
kg:
Håller med 100%
2020-06-02 8:27
Ric:
Håller med fullständigt. Obegripligt att man inte vill utreda vidare efter sådana protester. Klämma in det gamla fina vattentornet och ta parkyta i anspråk är verkligen sorgligt.
2020-06-02 8:49
JL:
Att ett mindre antal medborgare där alla inte ens bor i Kumla , inte tycker om förnyelse av Kumla,. Ska ju inte förstöra för oss andra som vill att Kumla utvecklas, och blir en plats många trivs på. Skönt att politiker lyssnar på majoriteten av invånarna och sa ja till detta.
2020-06-02 14:06
Matematikern:
Med tanke på att det var drygt 700 som protesterade så är det ju betydligt fler kumlingar som inte protesterat och därmed är nöjda med höghusen. Demokrati i sin finaste form!
2020-06-02 15:28
kjell hammer:
Håller med
2020-06-02 18:33
Solrates:
Tyvärr vet nog inte så många hur den fina demokratin fungerar i praktiken. Ett dussin förtroendevalda i nämnden är helt beroende av vad partitoppar och tjänstemän sedan länge kokar ihop. Att föreslå alternativ blir utsiktslöst så de viker ner sig och håller tyst.
2020-06-02 20:16
Svennis:
Ni som påstår att politikerna inte lyssnar på folket i kommunen har fel det var en mycket liten MINORITET som motsatte sig planerna på en nybyggnation Det är bra att kommunen erbjuder bostäder till olika samhällsgrupper och utvecklar Kumlas olika boendeformer..Det finns många som både har råd och som vill bo i dessa höghus. Jag håller med Matematikern att i detta visar sig demokratin i sin finaste form.
2020-06-02 23:02
Fredrik Andersson:
Klart husen ska byggas. Vi behöver bostäderna och Kumla ska fortsätta utvecklas trots att den lokale skribenten nyttjar den mediala plattformen för sina smala personliga agenda och sin återkommande politikerjakt. Bra beslut!
2020-06-03 7:07
Ric:
När Svedala kommun genomförde en kommunal folkomröstning gällande att bygga en ny anstalt där och valde att följa majoritetens vilja, som endast är vägledande, det är demokrati i sin finaste form. Det blev således ingen storanstalt där. Ännu är det många Kumlabor som inte är medvetna om HSBs höghusbyggnationer som delvis sker på parkmark.
2020-06-03 16:34
Jogab :
Jättebra att det byggs nytt i Kumla. Nu kan äldre människor med villa som vill bo i lägenheten hitta boende. Då får vi inflyttning av tex. barnfamiljer och Kumla växer. Kanon!
2020-06-04 9:51
Arbetsmyran:
Visst majoriteten vill att det byggs vid kumlasjön. Men att förstöra denna oas som kumlasjön faktiskt är! Det blir betydligt mindre kvällssol, o mindre mark. O när folk ska sola så har dom som får sina balkonger åt det hållet fin utsikt...
2020-06-04 11:47
Skriv kommentar

EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}