EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}

Bloggar

Följ våra Kumlabloggare

 

 

 

Jag undrar vilka
berättelser de har

Jag kan inte släppa de få, kortfattade historier, utdrag från en flykt, som Bahram berättat för mig. Fragment på några minuter som han delat med mig från hans skrämmande färd genom många länder som barn och tonåring. Såsom hunger, rädsla och att han inte träffat sin mamma på nu tio år. Såsom att han kom till Sverige och bestämde sig för att bli någonting, att studera, jobba och stötta familjen på avstånd.

Det får mig att tänka på alla de flyktingar som kommer till oss, i vackra Sverige. Ensamkommande barn och familjer som söker fred, lugn och lycka i ett annat land. Jag funderar på vilka berättelser det finns, från föräldrar som lugnar sina barn, storasyskon som skyddar sina småsyskon och alla dessa helt olika upplevelser för att ta sig hit.

Senast skrev jag lite om Bahram och att han är en berättare vars historia jag en gång hoppas berättas för oss alla. Jag hoppas att Bahram gör detta och att många kommer efter honom och berättar. För jag är säker på att det skulle ändra vissa saker för många. Igenkänning för vissa, förståelse för andra.

Publicerad: 2015-07-02 18:23
Kommentarer
Den här artikeln har ännu inga kommentarer
Skriv kommentar

EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}