EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}

Bloggar

Följ våra Kumlabloggare

 

 

 

En falsk fisk lurade mig

Igår var det den första april. Den årliga lurendrejardagen! NA valde att inte bjuda på nåt aprilskämt eftersom de inte tyckte att det var läge för det. Jag delar inte riktigt deras ståndpunkt.

Visst, det är allvarliga tider och att skämta om Coronaviruset finner jag osmakligt och ingen mening med. Men vi får inte sluta helt att skoja med varann och försöka inbringa lite humor i vardagen även när den är tuff.

Tvärtom kanske det är då som chansen att få skratta och tänka på något annat än den tuffa vardagen betyder som allra mest.

Själv blev jag utsatt för ett välregisserat spratt. Dock inte värre än att jag kunde lyfta på hatten åt det efteråt. Det var som så att en vän skickade en bild på en stor fisk som låg halvvägs uppe på land vid Kumlasjön.

Bilden bifogades med orden “Ny fisk i Kumlasjön, kanske något att skriva om?”. Ni som har lite koll på Kumlasjön vet att den ifjol fick tömmas helt då någon otillåtet planterat karp i sjön.

Ett mödosamt och långvarigt jobb för parkarbetarna hos Kumla kommun tog vid, men till slut hade de tömt sjön, fått upp all fisk, skänkt den till en klubb där fisken var mer önskad, och därefter fyllt Kumlasjön med vatten igen.

Min nyhetspuls steg omgående. Är det någon ny marodör som sett till att plantera en otillåten fiskart i sjön? Jag kollade på bilden, men då min kunskap om olika fiskarter är ytterst usel var det omöjligt att säga vilken art det var.

Lurad!

Fast lite märkligt var det att den låg halvt uppe på land och verkade ha strandat där, stackarn! Nästa steg blev att kontakta Kumla kommun och ansvariga för park och fritid.

De lät besvärade och oroade när jag påtalade vad jag sett. De hävdade även med bestämdhet att de själva inte planterat någon ny fisk i Kumlasjön sedan den tömdes och fylldes igen. Så sjön skulle vara tom på fiskar.

Möjligen att några spiggar, som är en väldigt liten fiskart, kunnat hamna i Kumlasjön efter att fåglar som flugit över sjön tappat dem. Men absolut inga större fiskar likt den jag talade om på bild.

Nåväl, vi kom överens om att jag skulle maila bilden och så fick de berätta vad de trodde sig se för stor fiskart som barrikaderat den nyligen återställda vackra flytande Kumlapärlan. Jag gjorde så med orden “Ser ni vad det är”?

Strax efter kom plötsligt ytterligare ett textskick från min “vän”. Det stod där att läsa “April, april ha ha ha”. Jag insåg omgående att jag blivit lurad och kontaktade kommunen återigen innan de hunnit svara på första mailet och bad om ursäkt om jag skrämt upp dem i onödan.

Och vad var det då för fiskart som jag inte kunde klura ut? Det var inget mindre än en plastfisk! För en liten stund blev jag förgrymmad på min vän som satt mig i ett sånt predikament. Men rätt omgående kunde jag skratta åt det ändå och bara säga grattis till en bra blåsning. Revansch ska utkrävas!

Publicerad: 2020-04-02 12:09
Kommentarer
Den här artikeln har ännu inga kommentarer
Skriv kommentar

EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}