EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}

Bloggar

Följ våra Kumlabloggare

 

 

 

Tack och adjö Antonio Lindbäck

Antonio Lindbäck lägger av.

Den kontroversielle speedwayföraren kom till Indianerna inför säsongen 2011 och blev kvar i klubben i sex säsonger. Det är rätt mycket med dagens mått mätt när många förare byter klubb kors och tvärs. Jag minns presskonferensen när Lindbäck presenterades av Indianerna som ett nyförvärv, den hölls på Kumla Hotel.

Det blev SM-final redan första säsongen för Lindbäck i Indianerna, och även final 2014 och 2015, men inget guld. Inför säsongen 2014 var jag och besökte honom i Avesta där han bor för en artikel. Lindbäck var då 29 år och fastslog att han siktade på att bli världsmästare och att han visste att han hade kapacitet att bli det.

Lindbäck blev dock aldrig världsmästare. Faktum är att han inte ens var i närheten. Han vann förvisso flera deltävlingar i GP och när han “hade sin dag” var han riktigt vass och underhållande att se på. Men högstanivån visade sig för sällan och därtill var hans lägstanivå för låg för att han nån gång skulle ses som en het kandidat till ett VM-guld.

Det kunde hända lite vad som helst kring Antonio Lindbäck och det blev inte bara rubriker som handlade om det han gjort på speedwaybanan. Hans avslut i Indianerna blev precis som mycket annat i klubben dramatiskt.

Laget skulle köra säsongens sista match hemma mot Piraterna och Lindbäck kom till Sannahed. Men när det visade sig att klubben inte betalat ut pengar de var skyldiga honom, som de lovat att göra till dess, drog han iväg från arenan och klubben för gott.

Lindbäcks handling blev startskottet för att nyheten om att Indianernas ekonomi var ett sjunkande skepp kom ut ordentligt. Efter matchen höll dåvarande ordförande Dan-Åke Moberg en plötsligt påkallad presskonferens och när säsongen var slut försvann också mångårige lagledaren och sportchefen Dalle Andersson-Bäckström med svansen mellan benen från klubben. Han har aldrig velat uttala sig sedan dess och dragit sig undan.

Jag brukar aldrig lägga mig i när idrottare lägger av. Tycker det är helt upp till dem själva. Kommentaren “är det inte dags att lägga av nu?” har jag aldrig förstått. Den ende som bestämmer det är utövaren själv, inte några gnällspikar vid sidan om.

Ändock med facit i hand när han nu meddelat att han lägger av så kan jag sträcka mig till att säga att det är ett bra beslut. Lindbäck har sina bästa år bakom sig och att ha sett honom harva runt i GP totalt chanslös de senaste åren har varit lite tragiskt.

Men han fick ändå ett slut på karriären som känns väldigt bra med guld för “hemmaklubben” Masarna. Kanske var det också extra skönt att få ta det just i Kumla.

Publicerad: 2020-11-13 17:12
Kommentarer
LENNART JONSSON :
Kolla på SVT Rio Rocket .. En osannolik Speedwayresa .Kan du får en annan uppfattning on Antonio .
2020-11-16 21:48
Skriv kommentar

EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}